Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τάσος Λεονάρδος:«...συνάδελφος είναι,του το επιτρέπω»!

«Η υποψηφιότητά μου δεν ήταν προσωπική επιλογή αλλά απαίτηση του συνόλου σχεδόν των μελών της πλειοψηφίας, όπως προέκυψε από συζήτηση και μυστική ψηφοφορία που έγινε ενδοπαραταξιακά. Βλέπετε, μετά από δύο χρόνια δράσης, οι συνάδελφοί μου της παράταξης της πλειοψηφίας, μπόρεσαν να εκτιμήσουν τη συνέπειά μου και την ικανότητά μου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου και με έκριναν ως τον πλέον κατάλληλο γιʼ αυτήν. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημ. Συμβούλιο τους δικαίωσε.
Μάταια προσπαθείτε να εμπλέξετε τον κ. Δήμαρχο σʼ αυτή τη διαδικασία. Σας ενημερώνω ότι ο πρόεδρος δεν ορίζεται από το Δήμαρχο αλλά εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία. Όσον αφορά τις κακοπροαίρετες αναφορές στο πρόσωπό μου, τονίζω ότι την όποια θέση έχω καταλάβει κοινωνική ή επαγγελματική δεν μου τη χάρισε κανένας – δεν το ζήτησα άλλωστε- αλλά την κατέκτησα και γιʼ αυτό απολαμβάνω της εκτίμησης όσων με γνωρίζουν. Σχετικά με τις πληροφορίες σας περί υποσχέσεων ρωτήστε τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στα κακοήθη σχόλια του κ. Βυτινιώτη προς το πρόσωπό μου . Δεν είναι εξʼ άλλου η πρώτη φορά . Αρέσκεται φαίνεται να ασχολείται μαζί μου αλλά η καταγωγή μου και η κοινωνική μου θέση δεν μου επιτρέπουν να του απαντήσω με τους στοίχους γνωστού άσματος.

Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει όταν, όντας μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Αντ/δρου γεύτηκε την αποδοκιμασία των συναδέλφων του Δημοτικών Συμβούλων (κατάφερε αυτό που λένε, τρέχει μόνος του και έρχεται δεύτερος) μη εκλεγείς στην πρώτη ψηφοφορία.

Γνώριζα βέβαια την προσπάθειά του, εκμεταλλευόμενος πικρίες μελών της πλειοψηφίας, να δημιουργήσει πρόβλημα κύρια στην πλειοψηφία και στον κ. Δήμαρχο και δευτερευόντως στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος όμως δε γνώριζε ότι η πλειοψηφία των μελών του Δημ. Συμβ. του Δήμου Σικυωνίων είναι άνθρωποι σοβαροί με αυτοδιοικητικές ευαισθησίες και απογοητεύτηκε. Αν τώρα παρηγοριέται με τα δήθεν τηλεφωνικά παρακάλια που αναφέρει ότι έκανα, συνάδελφος είναι, του το επιτρέπω».