Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Φημολογούμενη κατάργηση του Α.Τ. Ξυλοκάστρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
16/01/2013 
Την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλ/στρου –Ευρωστίνης συζήτησε μεταξύ άλλων και το θέμα της φημολογούμενης κατάργησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου με την παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. Στην εν λόγω συνεδρίαση εκφράστηκε η αγωνία για το ενδεχόμενο της κατάργησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και διαπιστώθηκαν οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη στο δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου. Ο κ. Κόλλιας από την πλευρά του έδειξε να συμμερίζεται την ανάγκη διατήρησης του Α.Τ. στην περιοχή και διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι το Α.Τ. Ξυλοκάστρου δεν θα κλείσει.
Ποιος όμως μπορεί να εμπιστευθεί τον κ. Κόλλια και να μας διαβεβαιώσει ότι οι υποσχέσεις του δεν αποτελούν επικοινωνιακό πυροτέχνημα εναρμονισμένο με την προ μηνός περίπου εξαγγελία του υπουργού Δημόσιας Τάξης για αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας; Μια αναδιοργάνωση που γίνεται με μεγάλη προχειρότητα και πετσοκομμένες λειτουργικές δαπάνες για τα Σώματα Ασφαλείας μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτουν τα μέτρα που και ο ίδιος ο κ. Κόλλιας υπερψήφισε. Ως εκ τούτου, η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μέχρι σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των στελεχών, αφού καλούνται να λειτουργήσουν με μειωμένο δυναμικό και καθηλωμένα επιχειρησιακά μέσα, με ανύπαρκτα μέσα αυτοπροστασίας, ακόμα και έλλειψη γραφικών.
Η αναδιοργάνωση, λοιπόν, με τον τρόπο που εξαγγέλθηκε, αντί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών είτε θα τις απαξιώσει, όπως συμβαίνει με όλες τις υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η Πολιτεία απέναντι στους πολίτες, είτε θα τις απενεργοποιήσει με την κατάργηση ή συγχώνευσή τους.

Η παραπάνω τακτική μπορεί να οδηγήσει στην υποκατάσταση του ρόλου της επίσημης Πολιτείας ακόμη και σε τομείς, όπως η Δημόσια Ασφάλεια από αυτόκλητους υπερασπιστές του «Νόμου της Τάξης». Φαινόμενα, όπως η ανακοίνωση-πρόταση στην εκκλησία του Μελισσίου για εταιρεία Σεκιούριτι που θα αναλάβει τη φύλαξη των ιδιοκτησιών των δημοτών έναντι 25 ευρώ το τρίμηνο ή η εμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής στο καφενείο των Γελινιατίκων μετά από ένοπλη ληστεία σε σπίτι δημότη, καταδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης και φωτογραφίζουν τις ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης που εκτρέφει με τις πολιτικές της την άνοδο τέτοιων μορφωμάτων.
Επειδή η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και πρέπει να απεμπλακούν από τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης.
Επειδή η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση την δημοκρατική της λειτουργία και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη και όχι την καταστολή και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση και ενός συστήματος εξουσίας που επί χρόνια επιβράβευσε την διαφθορά σε όλους τους τομείς της Διοίκησης υποβαθμίζοντας συνειδητά σειρά ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κεκτημένων των πολιτών.
Ως Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου – Ευρωστίνης τασσόμαστε υπέρ της διατήρησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και επαναλειτουργίας τιου αστυνομικού σταθμού Δερβενίου, τα οποία θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα με εξειδικευμένο δυναμικό, να διαθέτουν αποτελεσματικά και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και να λειτουργούν με διαφάνεια και δημοκρατία, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών.
Έχουμε, όμως, τη βαθιά πεποίθηση ότι με τις πολιτικές των Μνημονίων που ακολουθούνται από την τρικομματική κυβέρνηση, το επίπεδο του δικαιώματος της δημόσιας ασφάλειας και πολιτικής προστασίας πρόκειται να υποβαθμιστεί περισσότερο. Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσουμε τις διεκδικήσεις μας για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας στα πλαίσια του αγώνα μας για μια διαφορετική κοινωνία κι ένα άλλο σύστημα εξουσίας και διακυβέρνησης με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τους αριθμούς της τηλεοπτικής δημοκρατίας που βιώνουμε.