Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Οι ατιμώρητοι και αμετανόητοι τσαμπουκάδες του Κιάτου

«Στην φωτογραφία, βλέπετε τον κάδο σκουπιδιών καταμεσής της οδού Περιάνδρου στο Κιάτο, ως εμπόδιο διέλευσης οχημάτων, μέχρι να τελειώσει η τροφοδοσία του Carrefour.
Ο κάδος τοποθετήθηκε εκεί από τον οδηγό του οχήματος τροφοδοσίας, ο οποίος, αφού οι περίοικοι επανατοποθέτησαν τον κάδο στην κανονική του θέση, έβγαλε, ως εξ αρχής όφειλε να πράξει, από το όχημα τροφοδοσίας μία κορίνα την οποία και τοποθέτησε στο οδόστρωμα.
Οι πράξεις, τόσο του οδηγού του οχήματος τροφοδοσίας, όσο και των υπεύθυνων της τροφοδοτούμενης επιχείρησης, δείχνουν αδιαφορία προς την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Φανερώνουν, εμμέσως, πλην όμως, σαφώς, τα αισθήματά τους προς την πόλη και τους κατοίκους της, από τους οποίους υποστηρίζονται οικονομικά. Απαξιούν τα ήθη και έθιμα, τους κανονισμούς λειτουργίας και το βασικότερο και σπουδαιότερο όλων, την ιεραρχία της πόλης, διότι από τις ενέργειές τους πηγάζουν οι προθέσεις, οι εμμονές και οι " κρυφές " επιθυμίες τους, οι οποίες δεν είναι άλλες από την παντοιοτρόπως κατάδειξη στους κατοίκους της πόλης, αλλά και στην δημοτική αρχή, του ποιος είναι ο τσαμπουκάς και το αφεντικό στην πόλη.
Γνωρίζουμε πως, η δημοτική αρχή, κατόπιν ενημερώσεώς της από τους περίοικους για την αντιδημοκρατική, αντισυμβατική και αντικανονιστική συμπεριφορά, τόσο του τροφοδότη, όσο και του τροφοδοτούμενου, έχει πλειστάκις προβεί σε συστάσεις προς αυτούς. Δεν γνωρίζουμε όμως, αν τους έχει επιβάλλει, χρηματικές ποινές, για την κατ' εξακολούθηση καταστρατήγηση και καταπάτηση των κανονισμών λειτουργίας της πόλης. Μήπως ήρθε η ώρα, εάν η δημοτική αρχή δεν έχει επιβάλλει ακόμα πρόστιμα στους αμετανόητους τσαμπουκάδες του Κιάτου, επειδή προτιμά να τους παραδίδει μαθήματα μαθηματικών και όχι μαθήματα σεβασμού, ευταξίας, αλληλεγγύης και τήρησης των κανονισμών της πόλης, να αλλάξει σκεπτικό και ρότα; Όταν οι νουθεσίες, οι συμβουλές και τα παρακάλια δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να επιδεικνύεται αλλά και να πέφτει η δαμόκλια σπάθη προς τον μη συμμορφούμενο; Δεν πρέπει να σταματήσει άμεσα η ατιμωρησία, για να μην γίνουμε χειρότερη ζούγκλα από ότι είμαστε; Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα, της εκάστοτε δημοτικής αρχής υπάγεται η διαφύλαξη και τήρηση της αρμονικής συμβίωσης όλων, ο σεβασμός της ελευθερίας και της αισθητικής του καθενός από εμάς. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι οργανωμένες κοινωνίες διέπονται από νόμους και κανονισμούς, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται από όλους, ανεξαρτήτως της οικονομικής ή επαγγελματικής τους θέσης. »
Ευχαριστώ