Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μπεγλίτης έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στον Δένδια για επικίνδυνο παίξιμο που ευνοεί την χρυσαλήτικη συμμορία

  Βολές Μπεγλίτη σε Δένδια για δυσανάλογη χρήση βίας και έντονη κρατική καταστολή...
Η δήλωση έγινε στα ΜΜΕ του νομού Κορινθίας,το Σάββατο 16 Φλεβάρη ============================================================
 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα... τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της τυφλής σύγκρουσης και φοβάμαι ότι τελικά ευνοεί τις πιο ακραίες ακροδεξιές δυνάμεις στην χώρα μας, δηλαδή την Χρυσή Αυγή!
============================================================
 Ο πρώην υπουργός και μέλος της Π.Γ του ΠΑΣΟΚ μίλησε με αφορμή τα επεισόδια,στις αγροτικές κινητοποιήσεις,της προηγούμενης Πέμπτης στην Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.
Μεταξύ άλλων,ανέφερε και τα εξής:
«Δεν μπορώ να μείνω βουβός σε αυτήν την ακραία αντιμετώπιση από την ΕΛΑΣ της αγροτικής κινητοποίησης στην Κορινθία, καθώς και σε άλλες
κινητοποιήσεις στην Θεσσαλία και στην Βόρεια Ελλάδα.
Δεν λύνεις τα κοινωνικά προβλήματα με την καταστολή.
Σε κάθε ευκαιρία έχω επισημάνει πολλές φορές, πως παρατηρούμε την τελευταία περίοδο μια δυσανάλογη χρήση βίας,μια έντονη καταστολή των κοινωνικών διαδηλώσεων από την πλευρά της ΕΛΑΣ.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα.
Φοβάμαι ότι σε ορισμένες δυνάμεις μέσα στη ΝΔ η λογική του νόμου και της τάξης τους οδηγεί στην τροφοδότηση ενός κύκλου έντασης.

Κάνω έκκληση και προς αυτήν την πλευρά.

Ας μην βλέπουν τα πρόσκαιρα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Μια ακραία λογική και πρακτική της στρατηγικής του νόμου και της τάξης, τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της τυφλής σύγκρουσης και φοβάμαι ότι τελικά
 ευνοεί τις πιο ακραίες ακροδεξιές δυνάμεις στην χώρα μας, δηλαδή την Χρυσή Αυγή .
Κατανοώ ότι η ΕΛΑΣ έχει το καθήκον να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Όμως οφείλει να είναι προσεχτική στο πώς αντιμετωπίζει τις ακραίες περιπτώσεις. Και μια τέτοια περίπτωση ήταν η μαζική επίθεση κατά των αγροτών της Κορινθίας, με τραυματισμούς»

Πηγή:Diogenis-Press