Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση εγκαλεί τους δήμους και υπενθυμίζει...

«Η επέτειος της επανάστασης του 1821 την 25η Μαρτίου σηματοδοτεί τον ηρωικό αγώνα του Ελληνικού Λαού για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό Δεσποτισμό,για να ηττηθεί ο σκοταδισμός,να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά
   
Αγώνας που οργανώθηκε από τις προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της εποχής και του τόπου κόντρα στα καλέσματα της τότε άρχουσας τάξης,των κοτζαμπάσηδων ,για «εθνική ομοψυχία» και υποταγή στον τουρκικό ζυγό.

Θεωρούμε οτι τέτοιες στιγμές,όπου τιμώνται οι αξίες για τις οποίες πάλεψε ο Ελληνικός Λαός μαζί με άλλους αγωνιστές,διαφόρων εθνοτήτων που στήριξαν και αγωνίστηκαν για την νίκη της Επανάστασης,θα αποτελούσε προσβολή η πρόσκληση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με την δικαιολογία οτι εκπροσωπείται στη Βουλή,για να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου.

Κάθε φορέας οφείλει - παίρνοντας υπόψη την ιστορική μνήμη και πείρα:
1.Να τοποθετηθεί καθαρά χωρίς προσχηματική επίκληση της τυπικότητας και να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής,που εξαπολύουν επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών,κατά αγωνιζόμενων εργατών και μαθητών που παλεύουν ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης,τρόικας και  ΕΕ.
 Να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής,που κάνουν αναφορές σε «κομπολόγια από δόντια μεταναστών» και σε «σαπούνια»

2.Να καταδικάσει στην πράξη και με τη στάση του τα τάγματα εφόδου της χρυσής Αυγής,που βάζουν στο στόχαστρό τους ακόμα και νήπια ,αθωώνοντας έτσι την πολιτική που εξαθλιώνει σήμερα τον λαό.

Γι αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ζητούν από τον κάθε Δήμο να μην καλέσει τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην επέτειο για την 25η Μαρτίου,καθώς και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. »
                                                                                                  Μάρτης 2013
                                                                                     
   ο υποψήφιος δημαρχος
δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ηλίας Μπράβος