Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Βαγγέλης Χουσελάς:«Ο κ. Ζαχαρόπουλος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αυθαίρετα γράφει και κατηγορεί.»

  -Ο Πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος με επιστολή του προς τα ΜΜΕ της περιοχής μας , αναφέρεται ειρωνικά για τις κοινωνικές ευαισθησίες της σημερινής δημοτικής αρχής και εστιάζει κύρια τα βέλη του προς την Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) γράφοντας πως με εντολή του νέου προέδρου της συνεργείο της επιχ/σης έκοψε το νερό από συμπολίτες μας στην Αρχαία Σικυώνα –Βασιλικό.
Μάλιστα έκοψαν το νερό ακόμα και σε πολύτεκνους που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να εξοφλήσουν τους μικρούς λογαριασμούς τους….!!!!

Στην συνέχεια της επιστολής του αναφέρει πως η ΔΕΥΑΣ είναι υποχρεωμένη να αναφέρει ανά εξάμηνο μέσα από τους λογαριασμούς της για το τέλος του 80% που εισπράττει και για τυχόν έργα που εκτελεί με αυτά τα χρήματα.
Τέλος στρέφεται και κατά του δημάρχου αναφέροντας πως ,ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής πιστός οπαδός της εικονικής πραγματικότητας διαφημίζει με τα χρήματα των δημοτών , μέσα από τους λογαριασμούς του νερού, το ανύπαρκτο έργο του….

Σε απάντηση όλων αυτών που γράφει ο κ. Ζαχαρόπουλος σας γνωρίζω πως το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ τοποθετήθηκε την 1/3/2013 αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου και έχει σίγουρα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία με την διαχείριση του νερού ,των λογαριασμών και την εν γένει λειτουργία της επιχείρισης.
Την Τρίτη 2 απρίλη αποφάσισε το νέο δ.σ. την δημιουργία 5 μελούς επιτροπής( αποτελούμενης από 3 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ και 2 αιρετούς ) η οποία θα αποφασίζει πότε και σε ποιους θα γίνετε διακοπή παροχής νερού.
Αρα η όποια διακοπή δεν μπορεί να γίνετε με διαταγή του προέδρου της ΔΕΥΑΣ ίσως αυτό να γινόταν τα προηγούμενα χρόνια όταν ο κ. Ζαχαρόπουλος ήταν αντιδήμαρχος στην τότε δημοτική αρχή και ο ρόλος του προέδρου της ΔΕΥΑΣ να ήταν ρόλος αυτοκράτορα .
Τον κοινωνικά ευαίσθητο κ. Ζαχαρόπουλο για θέματα που αφορούν την ύδρευση των συμπολιτών μας θα πρέπει να τον ενημερώσω και μαζί μ αυτόν και όλον τον κόσμο πως η δημοτική αρχή του κ. Α.Τσουλούφα στην οποία όπως προανέφερα ήταν αντιδήμαρχος έδωσε μέσω της ΔΕΥΑΣ για τα έτη 2009 και 2010 για αγορά νερού από ιδιώτες το ποσό των Ευρώ: 370.124,96 σε αντίθεση με την δική μας δημοτική αρχή που για τα έτη 2011 και 2012 η αγορά του νερού από ιδιώτες ήταν Ευρώ: 168.048,20 άρα μιλάμε για μια διαφορά Ευρώ:202.076,76…. νομίζω πως κάθε επιχείρημα για οποιαδήποτε ευαισθησία φαντάζει περιττό..

Σχετικά με την διαφήμιση του Δημάρχου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ μπορώ να αναφέρω μετά από έρευνα που έκανα πως αυτό έγινε δύο φορές και μέσω των λογαριασμών έστειλε ο δήμος την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου και την γραμμή του δημότη 15905.
Νομίζω πως αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν διαφήμιση εικονικής πραγματικότητας κάποιου δημοτικού έργου.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αυθαίρετα γράφει και κατηγορεί.
Η ενημέρωση των συμπολιτών μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ σημαντικών πραγμάτων εξοικονομούν για το δήμο χρήματα από το κόστος των ταχυδρομικών τελών.
Ίσως ο κ. Ζαχαρόπουλος να θυμάται τις εποχές που οι εκάστοτε πρόεδροι της ΔΕΥΑΣ με χρήματα της επιχείρησης κυκλοφορούσαν πανάκριβα υπερπολυτελείας φυλλάδια  με την φωτογραφία τους και το σπουδαίο έργο που θα συντελούσαν.

Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ θέλω να ενημερώσω τους συντοπίτες μου πως για οποιοδήποτε πρόβλημα με την ΔΕΥΑΣ θα είμαι και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης πάντα στην διάθεσή τους.
Μπορούν να παρακολουθούν κάθε απόφαση του δ.σ. μέσω της διαύγειας και της ηλεκτρονικής σελίδας που έχει η επιχείρηση στο διαδίκτυο deyasik.gr και στο τηλέφωνο 27420 26490.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Χουσελάς.