Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Γιώργος Ευγενικός

Ο Γιώργος Ευγενικός είναι αφηγητής, ηθοποιός, σύμβουλος αφήγησης, εκπαιδευτής, διευθυντής της “Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης” στην Αθήνα και καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ [Γιορτή Παραμυθιών (Κέα), Φεστιβάλ Αφήγησης (Αθήνα), Παραμύθια χωρίς Σύνορα]. Εμπνευστής της «Γιορτής Παραμυθιών» που γεννήθηκε ως ιδέα το 2002.  

Το 2005 πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων υπό την σκέπη ενός φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης, των ελληνικών μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών.
Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση το 2006 του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στου οποίου το Δ.Σ. διατελεί Πρόεδρος.
Έχει σπουδάσει στο Θέατρο Τέχνης - Καρόλου Κουν και έχει παίξει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων από το 1988 έως σήμερα σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και αφήγησης. Το 2000 εντάχτηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΚΕΘΕΑ ως επιμορφωτής θεάτρου της θεραπευτικής κοινότητας “Νόστος” λαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτική κατάρτιση για την εκπαίδευση ειδικών ομάδων.
Υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα θεατρικής αγωγής με εκπαιδευτικό άξονα το παραμύθι και την λαϊκή παράδοση.
Διετέλεσε μέλος του Steering Group του ευρωπαϊκού οργανισμού Federation of European Storytelling (FEST).