Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η παραίτηση του Χάρη Βυτινιώτη

ΑΙΤΗΣΗ:Του Βυτινιώτη Χάρη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου «Μηκώνη» Δήµου Σικυωνίων

ΠΡΟΣ:Το πρόεδρο του Δ.Σ. Δήµου Σικυωνίων και προς το πρόεδρο του «Μηκώνη »

Με απόφασή του, το Δ.Σ. του Δήμου μας, πριν περίπου δύο χρόνια, με τοποθέτησε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Μηκώνη», με πρόταση της μείζονος μειοψηφίας και με τη δική μου συναίνεση, καθ΄ όσο η «Μηκώνη» θα έπαιρνε στην πλάτη της, υποχρεώσεις και ευθύνες πολιτισμού και αθλητισμού του τόπου μας, δηλαδή ένα χώρο στον οποίο θεωρητικά τουλάχιστον δεν ευδοκιμούν σκοπιμότητες, αναμετρήσεις, διαπομπεύσεις, αδιαφάνειες, αλλά διαρκή συνεννόηση και συλλογική δράση, κάτι το οποίο με ενθουσίαζε προσωπικά.

Αξιολογώντας την μέχρι σήμερα παρουσία μου στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ., φαίνεται ότι συσχετίζεται αναπόφευκτα με τα παθογενή συμπτώματα αποσπασματικής και περιστασιακής πολιτικής, με τις ολιγωρίες, με τις ανευθυνότητες και με τα συγκρουσιακά φαινόμενα ομαδοποιημένων αντιλήψεων, που τελικά αναπτύχθηκαν στο χώρο, χωρίς βεβαίως τη δική μου συμβολή σ΄αυτά.

Διανύσαμε μια περίοδο διαχειριστικής αβεβαιότητας και σύγχυσης και δεν διαμορφώσαμε το αναγκαίο πλαίσιο, μέσα στο οποίο κινούμενοι να διασφαλίσουμε ασφαλέστερο αποτέλεσμα και δεν δρομολογήσαμε διαχειριστικές δομές για τις ανάγκες του σήμερα και κυρίως του μέλλοντος.

Ο Δήμος καπηλεύτηκε τις αστείρευτες και αξιολογότατες προσφορές δράσεων ενεργών πολιτών, συλλογικών φορέων και εκπαιδευτών, ιδιοποιώντας τες με την αναγγελία τους, πάνω από τη μαγική φράση ‘χορηγία Δήμου’, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πρόσφερε μόνο ήχο – φως – καθίσματα και κάνοντας ημερολογιακές κατατάξεις στο πρόγραμμα με τίτλο «Σικυώνια» ως περιτύλιγμα, προσφέροντας ‘εν πολλοίς’ «πολιτισμό ευκολίας», κάτι που και ο πρόεδρος δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε.

Ο ρόλος μου μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες περιορίσθηκε σε εκείνο του παρατηρητή, ή ακόμα και του αναγκαίου συμπληρώματος πλειοψηφίας στις αποφάσεις της γραφειοκρατικής νομιμοποίησης, κάτω από ασφυκτικά κάθε φορά ψευτοδιλήμματα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή οι προσδοκίες από την σημερινή Δημοτική αρχή, για κάτι φρέσκο και καινοτόμο που πρέσβευε προεκλογικά, ήταν τελικά ουτοπία, επειδή η πρότασή μου για δημιουργία μείζονος πολιτιστικού ή αθλητικού γεγονότος εθνικής εμβέλειας μέσα από τη «Μηκώνη» με σκοπό την αναγνωρισιμότητα και επισκεψημότητα του τόπου μας έπεσε στο κενό και επειδή δεν επιθυμώ να καταγραφεί ιστορικά η συνύπαρξή μου με αυτή για όσα συνολικά προανέφερα.

Παραιτούμαι από το Δ. Συμβούλιο της «Μηκώνη», ανοίγοντας το δρόμο για επιλογή νέου προσώπου στη θέση μου, συγχαίροντας και ευχαριστώντας βεβαίως, μεμονωμένες περιπτώσεις που μοχθούν καθημερινά και γνήσια στους τομείς αυτούς με τις προσωπικές τους δυνάμεις οι οποίες επιτέλους πρέπει να τύχουν αξιοποίησης κάποτε, με ουσιαστικά κίνητρα από το Δήμο.
                                                                                                                         
                                                                                                                             30/08/2013
                                                                                                                            Χ.Βυτινιώτης
                                                                                                       Αντι/δρος Δημ.Συμβουλίου