Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εξώδικη πρόσκληση Γ.Παλυβού

 *Λίγη μόλις ώρα μετά την επίδοση της παρακάτω εξώδικης πρόσκλησης, η κα Δημητριάδου «κατέβασε» από τη σελίδα της στο facebook τη γνωστή επιστολή της
     
                         ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
                                       ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΥΒΟΥ του Ιωάννη, Οινοποιού, κατοίκου Αρχαίας Νεμέας Κορινθίας.
                                                               ΚΑΤΑ
ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, κατοίκου Αθηνών (Μάρκου Μούσουρου 91-93, Μετς).

-/-Όπως καλά γνωρίζετε, από χθες Κυριακή, 8/9/2013, στέλνοντας επιστολή σας σε όλα τα blogs τοπικά και πανελλαδικά, καθώς και στα περιοδικά της Αθήνας που ασχολούνται με τον Οίνο, διασπείρετε στο Διαδίκτυο, στον έντυπο και περιοδικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα σωρό λασποειδείς, καταφρονητικές, ψευδείς, αστήρικτες και συκοφαντικές "πληροφορίες" και κρίσεις για το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου, την επιχείρηση Οινοποιείου που διατηρώ στην Αρχαία Νεμέα, αλλά και για τη Νεμέα ολόκληρη, αποδίδοντάς μας, εσείς και οι διαδικτυακοί “φίλοι” σας ανήκουστους, απαξιωτικούς, κακεντρεχείς και πρωτάκουστους χαρακτηρισμούς, που πλέον έχουν ξεπεράσει – εκτός του συκοφαντικού και δυσφημιστικού - το όριο του γελοίου και γραφικού και που δεν θα επαναλάβουμε, γιατί έτσι κι αλλιώς τους έχουν διαβάσει πλέον όλοι.
Μεταξύ των άλλων, αναφέρετε στην επίδικη επιστολή σας, ότι σας ζητήσαμε να γίνει η προβολή του "νοερού" ταξιδιού σας, για να δουν και "οι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε "ούτε στα έλαχιστα μέρη απ' αυτά που εσείς γνωρίζετε" (τι έπαρση !!!) "ανάμεσα σε καζάνια (για την ιστορία σας ενημερώνω ότι λέγονται δεξαμενές) και σε "τραπέζια που παρουσιάζονταν σαπούνια, βιβλία και σεμινάρια" εννοώντας προφανώς, λέγοντας απαξιωτικά "σεμινάρια", το σεμινάριο μαγειρικής που πραγματοποίησε στον χώρο μας ο chef κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου, με τεράστια προσέλευση κοινού που τον τίμησε και μας τίμησε και βέβαια φαίνεται ότι, κατά τη γνώμη σας, δεν διαθέτει τη δική σας ... αίγλη!!!
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, συκοφαντείτε ασύστολα, συνεχώς από χθες βράδυ, μία ιδιωτική επιχείρηση, λέγοντας αυθαίρετα, αστήρικτα και υβριστικά ότι "λαδώνω" με "2 κάσες κρασιά" τους δημοσιογράφους για να γίνω γνωστός και ότι "να' ναι καλά οι δημοσιογράφοι που με έχουν κάνει Οινοποιό".
Κατόπιν όλων αυτών, δεν θα αναφερθώ, ούτε θα σταθώ στο επίπεδό σας, το οποίο δεν συνάδει με την κουλτούρα που, υποτίθεται ότι αποκτούν οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πολύ και έχουν γνωρίσει τόσα πολλά μέρη όσα εσείς ισχυρίζεστε! Αυτό, γίνεται καταφανές από μόνο του, από την επιστολή σας και τα σχόλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν θα σταθώ ούτε καν, στην έπαρση, την αλαζονεία και τελικά, το ανύπαρκτο ήθος σας, ούτε στο περίσσευμα θράσους και αγένειας που σας διακρίνει. Αυτά τα παρουσιάσατε μόνη σας σε όλο τους το ... μεγαλείο, ενώπιον πολλών επισκεπτών του Οινοποιείου μας αλλά και μέσω του διαδικτύου.
Θα σταθώ μόνο σε κάποια πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι έχετε πλήρως και σκόπιμα παραποιήσει την αλήθεια, μόνο και μόνο γιατί δεν υποκλιθήκαμε εγώ, η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου στο ... μεγαλείο σας και δεν συμμορφωθήκαμε στις διαταγές σας.
Θα σας θυμίσω λοιπόν ότι, επί ένα μήνα περίπου καταβάλλατε πιεστικές προσπάθειες να εντάξουμε την παρουσίασή σας στο πρόγραμμά μας και εμείς αρνούμαστε, επειδή ακριβώς είμαστε σε θέση να επιλέγουμε. Δεχθήκαμε δε τελικά, μετά την αφόρητη πίεσή σας, να σας εντάξουμε εκτάκτως στην τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, δημιουργώντας με κόπο, ένα κενό, καθαρά και μόνο από ευγένεια επειδή ήσασταν πελάτισσά μας, για να μην σας προσβάλλουμε και αφού είχε γίνει η εκτύπωση του ειδικού εντύπου που αφορούσε το πρόγραμμα των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας. Μάλιστα βλέποντας την μεγάλη επιθυμία σας να κάνετε παρουσίαση στη Νεμέα (νομίζονας ότι αυτός ήταν ο σκοπός σας), σας προτείναμε να γίνει είτε στην αίθουσα του Δημαρχείου Νεμέας, είτε την Κυριακή στην εκδήλωση λήξης των Μεγάλων Ημερών, αλλά εσείς αρνηθήκατε λέγοντάς μας ότι “εκεί δεν θα έχει καθόλου κόσμο, που θα καταλάβει την παρουσίασή μου”, παρότι σας διαβεβαιώσαμε για το αντίθετο. Εν συνεχεία, όταν το Σάββατο το πρωί ήρθατε στο Οινοποιείο, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και το σεμινάριο μαγειρικής του κ. Παπανδρέου, αρχίσατε να έχετε αμέσως αξιώσεις, "πετάξατε" δε κατά κυριολεξία τα βιβλία σας στα τραπέζια του πωλητηρίου, απαιτώντας να βρούμε κάποιον να τα "πουλήσει", λέγοντας ότι "θα του δώσετε προμήθεια 5 ευρώ το βιβλίο”, χωρίς καν ν' αφήσετε τιμολόγια ή μπλοκ αποδείξεων, όπως υποχρεούστε, μας δηλώσατε δε ότι θα αποχωρήσετε και θα επιστρέψετε την επομένη. Από το σημείο αυτό άρχισε και η διαφωνία μας, γιατί εγώ σας ενημέρωσα ότι δεν δίνω ποσοστά για να με ... προωθεί, σε κανέναν και κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπω στο Οινοποιείο μου. Στο σημείο δε ακριβώς αυτό, καταδεικνύεται και το "αφελές" και "αφιλοκερδές" (όπως υποστηρίζετε στην επιστολή σας) της επιμονής σας να εντάξετε την παρουσίασή σας στις εκδηλώσεις του Οινοποιείου μας.
Ακολούθως, την Κυριακή το πρωί, στις 10:00 η ώρα (αν και η παρουσίαση σας ήταν στις 5:30 το απόγευμα), προσήλθατε στο Οινοποιείο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν περί τα διακόσια και άνω άτομα και αξιώσατε να κλείσει όλος ο χώρος, για να κάνετε την πρόβα σας και να εγκαταστήσουμε και 150 καρέκλες (για την πρόβα!), τη στιγμή που στο Οινοποιείο γίνονταν προγραμματισμένες παρουσιάσεις. Δηλαδή, να διώξουμε τους επισκέπτες μας, για να κάνετε πρόβα! Και όταν βέβαια αρνηθήκαμε, αρχίσατε να φωνάζετε μπροστά σε όλους και μέσα στο χώρο όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις, αποκαλώντας τους Νεμεάτες "ηλίθιους" και "ανίδεους βλάχους", που "δεν γνωρίζουν από τέχνη", προσβάλλοντάς μας και αμαυρώνοντας όχι μόνο τις εκδηλώσεις του Οινοποιείου μας, αλλά και το θεσμό των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, που φιλοξενούσε αυτές τις εκδηλώσεις. Πράγμα βέβαια που συνεχίσατε να κάνετε και με την επίδικη επιστολή σας. Όσον δε αφορά τις κατηγορίες σας ότι απογοητεύσατε τους ... καλεσμένους σας, που δεν σας απόλαυσαν, αλλά εμείς επωφεληθήκαμε από αυτούς για να πουλήσουμε κρασί, σας ενημερώνω ότι ουδείς σας αναζήτησε και ότι η επισκεψιμότητα του Οινοποιείου μας ξεπέρασε το τριήμερο τα 2.500 άτομα, οπότε αποδεικνύεται ποιος από τους δυο μας είχε κέρδος από την “αφιλοκερδή” παρουσίασή σας και, τελικά, πού οφείλεται η αφόρητη πίεσή σας, να γίνει στο Οινοποιείο μας.
Επειδή απ΄ όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι, με την εν γένει συμπεριφορά και την επιστολή σας, την οποία αποστείλατε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, τα διαδικτυακά σχόλιά σας, καθώς και με τις ανυποστήρικτες, ανεπτίτρεπτες, υβριστικές, συκοφαντικές και αναπόδεικτες κατηγορίες, που διαλαμβάνετε στην επιστολή αυτή, προσβάλλατε κατάφωρα αφενός την προσωπικότητά μου ως ανθρώπου και επαγγελματία, κατασυκοφαντήσατε, αφετέρου μία ιδιωτική επιχείρηση, ένα Οινοποιείο που διαθέτει φήμη, κύρος και όνομα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, που έχει αποσπάσει εκατονταδες διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, που παρέχει υψηλές υπηρεσίες στον κλάδο του Οίνου, που έχει συμβάλλει αποδεδειγμένα στην ανάδειξη του Αγιωργήτικου και που έχει επενδύσει χρήματα, κόπο και μόχθο για να πετύχει ό,τι έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα.
Επειδή το Οινοποιείο μου θεωρείται πρωτοπόρο στον τομέα διοργάνωσης εκδηλώσεων και οινικού τουρισμού, το επισκέφτηκαν δε το τριήμερο των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, παραπάνω από 2.500 άτομα, ενώ φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τις εξής εκδηλώσεις : α) έκθεση βιβλίου από τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, β) παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέα Μαρίας Τζίτζη, Οινολόγου - Χημικού, με συμμετοχή άνω των 400 ατόμων, γ) έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής της Γκαλερί ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ, καθώς και διάφορες μικρότερες εκδηλώσεις, πέραν των μουσικών.
Για τους λόγους αυτούς, σας ΚΑΛΩ εντός 24 ωρών από την επίδοση σε εσάς της παρούσας, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ τους χαρακτηρισμούς που έχετε αποδώσει σε εμένα και την επιχείρησή μου -και να ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ την επιστολή σας από όλα τα μέσα - έντυπα και ηλεκτρονικά - στα οποία την έχετε αποστείλει.
Άλλως και σε περίπτωση που η επίδικη επιστολή παραμείνει αναρτημένη και δεν προβείτε σε ανάκληση των όσων διαλαμβάνετε σ' αυτήν, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε μήνυση εναντίον σας ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, καθώς και σε αγωγή αποζημίωσής μου ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, για την ηθική βλάβη την οποία υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι, τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επιχείρηση, για όσο διάστημα η συκοφαντική, υβριστική και δυσφημιστική επιστολή σας, καθώς και τα σχόλιά σας στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζουν να είναι ανηρτημένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πανελλαδικά.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την καθ' ης, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς τη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αρχαία Νεμέα, 9/9/2013

Ο εξωδίκως δηλών                                                                                  Η πληρεξούσια Δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΠΑΛΥΒΟΣ                                                                     ΙΩΑΝΝΑ Ι. ΦΙΛΝΤΙΣΗ