Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ:ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

                                                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ
      ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Από τον Φλεβάρη του 2013 κρατείται στο λιμάνι του Κιάτου το πλοίο MOLDAVIA, έπειτα από τη βύθιση του ρυμουλκού που το μετέφερε και τον θάνατο του καπετάνιου. Οι συνθήκες διαβίωσης του 7μελούς πληρώματος από αραβικές χώρες είναι πραγματικά άθλιες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει απλήρωτο το πλήρωμα από το Νοέμβριο του 2012 ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι άφαντοι. Σοβαρές ευθύνες έχει και το λιμεναρχείο που δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημά τους.
Και από αυτό το περιστατικό αποκαλύπτεται το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, έχουν μοναδικό σκοπό την απόκτηση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους. Όταν δεν το πετυχαίνουν κλείνουν εργοστάσια, αφήνουν πλοία να σαπίζουν, ρημάζοντας κυριολεκτικά τη ζωή των εργατών.
Τις ίδιες συνέπειες βιώνουν και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών θέλει να εξασφαλίσει και να θωρακίσει η κυβέρνηση και με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει.
Απαιτείται να υψωθεί ένα λαϊκό τείχος απέναντι στη βαρβαρότητα που ζούμε και τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο- κυβέρνηση- ΕΕ.

Προϋπόθεση η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά.
Να αναπτυχθούν αγώνες που θα έχουν στο επίκεντρο τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Αγώνες που θα ανοίγουν το δρόμο ώστε η εργατική τάξη, ο λαός να κατακτήσει τη δική του εξουσία, να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να λήξει η ομηρία των 7 ναυτικών του πλοίου Moldavia. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.
Να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους 7 ναυτεργάτες που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την εταιρεία και την ελληνική κυβέρνηση.
Καλούμε την εργατική τάξη της Κορινθίας να συμμετέχει μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση.
Για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
· Όχι στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους και να υπογράφει Ε. Γ. Σ. Σ. Ε με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
· Να πούμε όχι στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ.
Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14 κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακράτημα από το κράτος και τους εργοδότες.
Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος
· Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας.
Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων.
Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
· Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
· Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
· Όχι στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να μη μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
· ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο-5μερο-35ωρο.