Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΜΕ:Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην Απεργία στις 6 Νοέμβρη,στα "Περιβολάκια" Κορίνθου

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συναγερμό τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την κοινή συντονισμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, των δυνάμεων του κεφαλαίου που χτυπάει το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο...Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει τη φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, τη νεολαία, το φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει ΠΑΡΩΝ.
Να αφήσουμε τη δουλειά και να βγούμε στους δρόμους, μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, με το ΠΑΜΕ. (διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ)
Η ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Κορινθίας
 Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων.
Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας...
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.
Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στο χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της.
Στο νομό μας η εργοδοσία έχει πραγματικά ξεσαλώσει...
Οι 1.400 εργαζόμενοι του Καζίνο παραμένουν όμηροι των επιχειρηματικών σχεδίων της εργοδοσίας .
Στη FULGOR το ωράριο των εργαζομένων έχει γίνει λάστιχο, τη μία 12ωρα – την άλλη αναγκαστικές άδειες, ενώ οι απολύσεις στο εργοστάσιο συνεχίζονται.
Στον ΜΟΥΡΙΚΗ η εργοδοσία επανέρχεται με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων και έχει εντατικοποιήσει τη δουλειά στο έπακρο.
Η ΔΙΩΡΥΓΑ είναι ένα από τα φιλέτα που ετοιμάζεται για ιδιωτικοποίηση. Γεγονός που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνθλίβει τους εργαζόμενους, αλλά και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο.
Θα επεκταθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, θα επιβαρυνθεί η υγεία των εργαζομένων, θα χτυπηθεί ακόμα περισσότερο η μητρότητα.
Μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε επτά μέρες την εβδομάδα, ήλιο με ήλιο, για 300 ευρώ.
Την ίδια ώρα στα σχολεία κυβέρνηση και κεφάλαιο ετοιμάζουν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Που τη θέλουν αμόρφωτη, χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο. Γι’ αυτό προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές.
Στο 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Κιάτου, προχωρούν συγχωνεύσεις τμημάτων.
Με αυτό τον τρόπο, απ’ τη μία δημιουργούν τεχνητά υπεράριθμους καθηγητές που θα βγουν στη διαθεσιμότητα, απ’ την άλλη υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό σύστημα.
Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους.
Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.
Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία.
Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που ζουν το δράμα όλης της οικογένειας, τους νέους που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Στις 6 Νοέμβρη απεργούμε όλοι ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30πμ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!