Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το οικονομικό επιμελητήριο βάζει φρένο στις (φόρο) τεχνικές επι "δεξιότητες" της ΕΑΣ Νεμέας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη  27/01/2014                                                                                                                           
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πρόσφατα, η Ε. Α. Σ. Νεμέας, με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την πρόθεση της να λειτουργήσει Λογιστικό Γραφείο για την εξυπηρέτηση των αγροτών – μελών της ενόψει των της εφαρμογής των  νέων, δυσβάστακτων  φορολογικών μέτρων όπως αυτά πρόσφατα...
ψηφίστηκαν.
Πέρα από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μέτρα  είναι παράλογα και θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και αυτών των λίγων αγροτών που έχουν απομείνει στα χωριά μας, θεωρούμε ότι η Ε. Α. Σ. Νεμέας και κάθε Συνεταιριστική Οργάνωση έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να εξυπηρετεί τα μέλη της με κάθε πρόσφορο τρόπο που η ίδια επιλέγει.
Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει ο οποιοσδήποτε είναι να συκοφαντεί έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των συναδέλφων μας λογιστών – φοροτεχνικών, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της  Ε. Α. Σ. Νεμέας.
Σε αυτήν αναφέρεται: «Η Ε. Α. Σ. Νεμέας, στα πλαίσια των υπηρεσιών που παρέχει στους αγρότες, θα ξεκινήσει τη λειτουργία γραφείου λογιστικής εξυπηρέτησης των παραγωγών, αναλαμβάνοντας την τήρηση των ανωτέρω λογιστικών τους βιβλίων καθώς και τη διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών, χωρίς τη δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση που άλλοι επαγγελματίες φαίνεται πως είναι προετοιμασμένοι να επιβάλουν για τις παραπάνω εργασίες»
 
Κύριοι της Ε. Α. Σ. Νεμέας,
 
Πως καταλήξατε στο συμπέρασμα περί προθέσεων των επαγγελματιών του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνικών; Η έχετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία να στηρίξετε το συμπέρασμα σας  η είναι αυθαίρετο και συκοφαντικό για τους συναδέλφους μας και σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να ανασκευάσετε την ανακοίνωση σας.
Τα λογιστικά γραφεία και γενικά ο κλάδος  των οικονομολόγων - λογιστών δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν, να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό  μας, όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας  και συνεργασίας με τους ήδη ή πιθανούς πελάτες μας , πόσο μάλλον αυτόκλητους εκφραστές των προθέσεων μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αυθαίρετες  και αόριστες εκφράσεις για να  δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για τον κλάδο μας
Πρόθεση μας δεν είναι να αντιδικήσουμε με τους αγρότες, όχι μόνο της Νεμέας αλλά και της Περιφέρειας στο σύνολο της.
 Εξάλλου, εμείς θεωρούμε τοκογλυφικά, άδικα, ισοπεδωτικά και εξοντωτικά πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν.4174/2014) και συνολικά τα φορολογικά μέτρα και διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ από 1.1.2014 και καλούμε όλους τους επαγγελματικούς φορείς να αντιδράσουν και από κοινού να παλέψουν για την απόσυρση τους και την εφαρμογή ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.
 

                                                                                    Η Διοίκηση του 11ου  Π.Τ