Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η επιστολή προς Πελοποννησίους του Γιώργου Δέδε

 Έτοιμος να ηγηθεί συνδυασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνει ο  Γιώργος  Δέδες

"Φίλες και φίλοι, συμπολίτες της Πελοποννήσου.
Οι Περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου διεξάγονται σε μία οριακή στιγμή για την Περιφέρεια και την πατρίδα μας. Όχι μόνο γιατί η απόφασ η των πολιτών θα δεσμεύσει τον σχεδιασμό και την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά και γιατί συμπίπτουν...
με την περίοδο κατά την οποία θα επιχειρηθεί η ανασυγκρότηση και αναγέννηση της περιφέρειας και του κράτους, ύστερα από τις περιπέτειες της Μεγάλης Κρίσης. Η επιλογή καθενός από εμάς θα είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. 
Στο δρόμο προς τις κάλπες οι πολίτες της Πελοποννήσου βρίσκονται μπροστά σε ένα τεχνητό δίπολο που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Από τη μια πλευρά, αναδεικνύεται ως πρόταση η παράταση της κατεστημένης Περιφερειακής ηγεσίας που εκφράζει όλα όσα βούλιαξαν την χώρα. Μία πρόταση που είναι γέννημα κομματικών εξαρτήσεων και συμβιβασμών με το κεντρικό κράτος. Μια πρόταση η διαδρομή της οποίας χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία, πελατειακές σχέσεις και έλλειμμα διαφάνειας.
Από την άλλη πλευρά, προωθείται μια νέα –υποτίθεται- πρόταση, η οποία, όμως είναι κι αυτή προϊόν σκληρής κομματικής γραμμής και διαφύλαξης εσωκομματικών ισορροπιών. Εκφράζεται από ανθρώπους η διαδρομή των οποίων στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Πελοποννήσου είναι εφήμερη, προέκυψε αποκλειστικά για τις ανάγκες των περιφερειακών εκλογών και έχει ημερομηνία λήξης την 18η Μαΐου.
Και οι δύο φορείς του τεχνητού «δίπολου», δεν μπορούν να απαντήσουν στα σημερινά προβλήματα της Περιφέρειας, ούτε να αναλάβουν να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν την έξοδο της Πελοποννήσου από την κρίση. Αφήνουν τους πολίτες εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα. Για να οδηγηθούμε έξω από το σημερινό θολό τοπίο, απαιτείται μια Νέα Πρόταση, μια Πελοποννησιακή Συμμαχία που να εκφράζει την ανάγκη για πρόοδο, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Χωρίς τον σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους. Μακριά από τα δεσμά των οικονομικών συμφερόντων. Μακριά από κομματικές σημαίες και χωρίς πολιτικά δεκανίκια. Γιατί η μάχη που θα δώσουμε πρέπει να είναι αυτοδιοικητική και πολιτική.
Φίλες και φίλοι, πολίτες της Πελοποννήσου.
Προωθούμε σήμερα, τη σύνθεση μιας ευρύτατης συμμαχίας ανατροπής, γιατί αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της περιφερειακής κοινωνίας. Για να την αναδείξουμε σε ισχυρό, πλειοψηφικό ρεύμα. Για να εκφράσουμε τους πολίτες που ζητούν ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Αναδεικνύουμε μια νέα ρωμαλέα αυτοδιοικητική πρόταση και μια ισχυρή, αυτοδιοικητική συμμαχία.
Περνάμε μπροστά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ"