Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σήμερα στη Βουλή η απόφαση για το διαχωρισμό παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές

Την υπουργική απόφαση για το διαχωρισμό, τη διακριτότητα και τα κριτήρια απόδοσης των θέσεων μεταξύ επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών-πωλητών στις λαϊκές αγορές προωθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Γιακουμάτος.
Από τη μεριά της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) σε ανακοίνωσή της δηλώνει αιφνιδιασμένη καθώς «δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση του υπουργείου με τον κλάδο» και τονίζει ότι «εξακολουθεί να μην έχει δοθεί καμία λύση στο φλέγον θέμα των νέων αδειών».
Ειδικότερα, η ΠΟΣΠΛΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «ήδη από την ισχύ του Νόμου στις 15/5/2014, έχουν προκύψει τεράστια προβλήματα στις Λαϊκές Αγορές όλης της Χώρας. 
• Δεν λειτουργούν οι Τριμελείς Επιτροπές στους τόπους παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται πλέον νέες παραγωγικές άδειες, ούτε να θεωρούνται οι υπάρχουσες άδειες.
•  Δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Οργανισμοί των λαϊκών αγορών και τα Διοικητικά τους Συμβούλια.
• Μας απειλούν τεράστια εξοντωτικά πρόστιμα.
• Ενώ περιμέναμε τροπολογία για να μη σαπίζουν τα αγροτικά προϊόντα στα χωράφια ο Υπουργός περνά στην Βουλή την Υπουργική Απόφαση για τον διαχωρισμό παραγωγών – επαγγελματιών για να υλοποιήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την διάλυση των λαϊκών αγορών».

Για το θέμα αυτό, οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στις λαϊκές πραγματοποιούν ημερίδα ενημέρωσης την Παρασκευή 4/7/2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Στην ημερίδα είναι προσκεκλημένοι η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, υπουργοί της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των κομμάτων.