Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο απόλυτος εμπαιγμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στη δίκη της φράουλας...

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Πάτρα μια δίκη με τεράστια σημασία για το μεταναστευτικό και το εργατικό ζήτημα ολόκληρης της χώρας,παρόλα αυτά η στάση της έδρας είναι απολύτως μεροληπτική ... 
Χωρίς την παραμικρή προστασία οι εργάτες γης που είναι μάρτυρες στην υπόθεση. 
Η ελληνική πολιτεία όχι μόνο δεν προστάτεψε και δεν προστατεύει τους εργάτες γης που είναι μάρτυρες στην υπόθεση απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις συγγενών των κατηγορούμενων, αλλά παράλληλα δεν έκανε και πράξη καμία δέσμευσή της για νομιμοποίηση των εργατών, ενώ δεν φρόντισε να εντάξει και τους 28 εργάτες οι οποίοι πυροβολήθηκαν στα χωράφια σε καθεστώς προστασίας, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα.
metanastes-manoladaΧαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της… ανοχής της πολιτείας ήταν ο τραυματισμός ενός βασικού μάρτυρα κατηγορίας το βράδυ της 27ης Ιουνίου από 6 άτομα μέσα στην παράγκα του, οι οποίοι, αφού τον έδειραν, τον απείλησαν με τη ζωή του στην περίπτωση που αυτός συνεχίσει να καταθέτει στο δικαστήριο της Πάτρας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των πυροβολισμών εις βάρος ομοεθνών του. Να σημειωθεί πως ο μάρτυρας προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Βάρδας.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από παριστάμενους στη διαδικασία, η στάση του προεδρείου θεωρείται εντελώς μεροληπτική υπέρ των φραουλοπαραγωγών, λες και αυτοί είναι τα θύματα της υπόθεσης και όχι οι Μπανγκλαντεσιανοί.
Από την άλλη πλευρά, κάλεσμα συμπαράστασης απευθύνουν η Ενωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οι οποίοι διοργανώνουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας. Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:
«Η υπεράσπιση έχει επιστρατεύσει ολόκληρο τον οχετό των ρατσιστικών επιχειρημάτων στην προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αμφισβητεί την ίδια τη λογική, παρουσιάζοντας τους μετανάστες ως δουλεμπόρους, ενώ δεν λείπουν οι σεξιστικές επιθέσεις σε αλληλέγγυες στους μετανάστες. Αυτά συμπληρώνονται από τραμπουκισμούς (ακόμα και σωματικές επιθέσεις) μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου από τον ρατσιστικό όχλο που κουβαλούν μαζί τους οι κατηγορούμενοι».
Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων...