Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Της ξανθιάς το κάγκελο στη Βουλή !

Θερμό επεισόδιο εξελίχθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τη Ραχήλ Μακρή από τη μία και τους Γιώργο Βλάχο και Φωτεινή Πιπιλή από την άλλη να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Η αρχή έγινε, όταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ άρχισε να διακόπτει τους άλλους ομιλητές και να χαρακτηρίζει «λαμόγια» τους βουλευτές της συμπολίτευσης.
Ο κ. Βλάχος, ως πρόεδρος της επιτροπής, επιχείρησε αρχικά να την βάλει σε τάξη με ήπιο τρόπο, κάτι όμως που αποδείχθηκε αδύνατο, με αποτέλεσμα να εμπλακεί και ο ίδιος στον... καβγά.
Ειδικότερα, η κυρία Πιπιλή, αναπτύσσοντας τις θέσεις της για τις λαϊκές αγορές, είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια, προκειμένου να ελέγχουν «λαμόγια, παιδεραστές και όσους έκλεψαν δημόσιο χρήμα».Της ξανθιάς το κάγκελο στη Βουλή – Άγριος καυγάς και ύβρεις με πρωταγωνίστριες τις κυρίες Πιπιλή και Μακρή
Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η κυρία Μακρή, φωνάζοντας: «Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια... Λαμόγια είστε εσείς».
Οι διάλογοι που ακολούθησαν έχουν ως εξής:
Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Στο χωριό σας αυτά…
Ρ. ΜΑΚΡΗ: Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε, εγώ εκπροσωπώ τους δημοσίους υπάλληλους…
Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Καλά, αρχίσαμε πάλι…
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Λογοκρισία στους συναδέρφους θα κάνετε; Ποια είστε εσείς; Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη!
Ρ. ΜΑΚΡΗ: (συνεχείς διακοπές και φωνές)…
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας! Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!!!
Ρ. ΜΑΚΡΗ: Δε θα με διώξετε, καταλάβατε; Εδώ θα μείνω και θα σας ενοχλώ!
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα blogs. Άντε επιτέλους.
Ρ. ΜΑΚΡΗ: (φωνές)…
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Τι παριστάνετε; Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδερφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε…
Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου, όχι φρενοκομείο.
Στη συνέχεια, η κυρία Πιπιλή επιχείρησε να συνεχίσει την ομιλία της, αλλά η κυρία Μακρή εξακολουθούσε να καταγγέλει τους πάντες, με αποτέλεσμα η βουλευτής της ΝΔ να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Πιπιλή αναμένεται να στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, που προβλέπουν την επιβολή ποινών σε όσους βουλευτές επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
πηγή:koolnews.gr