Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που είχαν συστήσει δύο συνταξιούχοι ναυτικοί με τη συμμετοχή ενός απόστρατου αξιωματικού του Λιμενικού, ενός αρχιφύλακα και μιας τραπεζικής υπαλλήλου εξαρθρώθηκε χθες από τους Αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκτός όμως από αυτό, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη για υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος ο νυν αστυνομικός διευθυντής Κορίνθου και πρώην προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Δημήτρης Σμυρλής, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από την υπηρεσία κατά την έναρξη των ερευνών για θυλάκους της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία.
Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 67 και 52 ετών, συνταξιούχοι ναυτικοί, μία 42χρονη ημεδαπή-τραπεζική υπάλληλος, ένας 50χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στα ΜΑΤ και ένας 50χρονος ημεδαπός-απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τη νομιμοποίηση των υψηλών χρηματικών ποσών που εισέπρατταν μέσω της διακίνησης.
Οι «Αδιάφθοροι» διενεργούσαν έρευνα επί οκτώ μήνες για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία. Με σκάφη μέσω θαλάσσης τούς εισήγαν παράνομα στη χώρα και στη συνέχεια τους προωθούσαν οδικώς, με λεωφορεία και φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων, προς διαφόρους προορισμούς αλλά και προς την Ιταλία. Για κάθε μετανάστη η εγκληματική οργάνωση λάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 2.000 – 3.000 ευρώ. Οπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκομίσει υψηλά χρηματικά ποσά, που προέρχονταν από τη συστηματική παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω διαδικασιών «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, γιατί στο αυτοκίνητο και το σπίτι του βρέθηκαν έγγραφα και δικογραφίες υποθέσεων του οργανωμένου εγκλήματος, τα οποία δεν δικαιούνταν να κατέχει. Οι αστυνομικοί «έπεσαν» πάνω του όταν πληροφορήθηκαν ότι ο 52χρονος συνταξιούχος τού είχε δώσει 11.000 ευρώ προκειμένου να του εντοπίσει ένα άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό.