Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόστιμο στους κατοίκους που πετούν φαγητό επιβάλει το Σιάτλ

Το δημοτικό συμβούλιο του Σιάτλ ψήφισε την επιβολή προστίμου στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της πόλης που πετούν το φαγητό τους.

Πρόστιμο στους κατοίκους που πετούν φαγητό επιβάλει το ΣιάτλΣύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα νοικοκυριά θα πληρώνουν 1 δολάριο, αν οι κάδοι απορριμμάτων τους περιέχουν πάνω από 10% απόβλητου φαγητού ενώ οι επιχειρήσεις και οι πολυκατοικίες θα πληρώνουν 50 δολάρια.

Η πόλη ανακυκλώνει ήδη το 56% των αποβλήτων της ενώ στόχος είναι να φτάσει το 60% μέχρι το 2015.
Το Σιάτλ είναι η δεύτερη αμερικανική πόλη των ΗΠΑ μετά το Σαν Φρανσίσκο που έχει κάνει υποχρεωτική την κομποστοποίηση σε μια προσπάθεια για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων μέχρι και το 40% των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια στις ΗΠΑ.

Η πόλη θα αρχίσει την έκδοση προειδοποιητικών εισιτηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2015 και την επιβολή προστίμων στους κατοίκους από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το διάταγμα που πέρασε ομόφωνα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όταν οι σκουπιδιάρηδες δουν πολλά απόβλητα τροφίμων σε έναν κάδο, θα το σημειώνουν σε ένα μηχανογραφημένο σύστημα και το πρόστιμο θα προστίθεται στο λογαριασμό σκουπιδιών του κατοίκου, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Πηγή: BBC