Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Πελοπόννησος Πρώτα» : Καμιά απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Καμιά απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013»
Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην oορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος.
Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η Περιφερειακή Αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η Πελοποννησιακή κοινωνία για τη αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Προφανώς, η απάντηση της κ. Νικολάκου, ότι δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από τον OLAF όσον αφορά τα επίμαχα έργα και ως εκ τούτου ο έλεγχος «προχωρά κανονικά», αποτελεί εμπαιγμό διότι ο όρος «κανονικά» δεν προσδιορίζει ούτε την αιτία του ελέγχου ούτε τα ευρήματα του.
Με την ίδια άρνηση ενημέρωσης αντιμετώπισε ο κ. Τατούλης την επερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», σχετικά με την πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις ενέργειες εξυγίανσης και απένταξης. Αποδεικνύεται πλέον ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς δημάρχους και φορείς για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εξυπηρετούσαν μονάχα ψηφοθηρικές μικροπολιτικές πρακτικές του κ. Τατούλη.   

Τρίπολη, 30/10/2014