«Βούλιαξε» η πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας από δεκάδες χιλιάδες λαού από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και 1.000 σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, οργανώσεων και φορέων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ήταν ένα συλλαλητήριο που αποτέλεσε ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης...
«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, τον δρόμο δείχνει σήμερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σε όλη τη χώρα και αγκάλιασε πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αντίσταση, ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία είναι η λύση για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για κατάργηση της φοροληστείας και ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων». Κάλεσε τον λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όσους δήθεν υπόσχονται νέες κυβερνητικές λύσεις και στους νέους μεσσίες που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους».
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ανανεώνεται το ραντεβού για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι πως η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή» διεκδικώντας την «ζωή της ολόκληρη»,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν δυνάμεις στην εργατική τάξη να ηγηθούν του αγώνα, υπάρχουν και νέες δυνάμεις έτοιμες να κάνουν το βήμα» είπε ο κ. Πέρρος.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο επικεφαλής της Ένωσης Συνδικάτων Βάσης της Ιταλίας Πιερ Πάολο Λεονάρντι,το μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Νίκος Αγγέλου,ο πρόεδρος του Σωματείου των «Τσιμέντων Χαλκίδας» Ηλίας Κούκουρας, το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Θανάσης Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών Βασίλης Αρτεμίου, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη, και ο Γιάννης Κονταργύρης εκ μέρους του ΜΑΣ,
Ανάμεσα στους χαιρετισμούς, ηθοποιοί διάβαζαν κείμενα μέσα από τα οποία ακουγόταν η «δική μας φωνή δυνατά»: Η φωνή του άνεργου πατέρα, η φωνή της γυναίκας που βρέθηκε στο δρόμο με την οικογένειά της, η φωνή του αυτοαπασχολούμενου που τον απειλεί με «ραβασάκι κατάσχεσης» το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, του μετανάστη από το Αφγανιστάν που βρέθηκε στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, αφού στην πατρίδα του οι ιμπεριαλιστές διεξάγουν πόλεμο. Ακόμα η φωνή της νέας εργαζόμενης που δουλεύει ατελείωτες ώρες σε μία κερδοφόρα -για τα αφεντικά- επιχείρηση με άγνωστο το μέλλον για τη ζωή της.
Ψηφίσματα
Στο τέλος του συλλαλητηρίου, οι σςυγκεντρωμένοι ενέκριναν δύο ψηφίσματα, ένα για την έκφραση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Τουρκίας και ένα υπέρ του αιτήματος για την απελευθέρωση των 5 αγωνιστών Κουβανών.