Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΚΙΑΤΟ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ε Ο Ρ Τ Η Σ     Θ Ε Ο Φ Α Ν Ι Ω Ν

 Στις 6 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Τρίτη, θα εορτασθεί πανηγυρικά στην πόλη μας η εορτή των «Θεοφανίων».
Ορίζουμε από την προηγούμενη ημέρα γενικό σημαιοστολισμό και πανηγυρική Δημοτική φωταγώγηση των Δημοσίων και ιδιωτικών Καταστημάτων, Υποκαταστημάτων Τραπεζών, Ιδιωτικών Γραφείων, σπιτιών και ελλιμενισμένων πλοίων καθώς και ειδικό επίσημο στολισμό του Λιμανιού.
Τελετάρχης  ορίζεται η Δημοτική  υπάλληλος  κ. Ειρήνη Πρόβου με αναπληρώτρια την κ. Ευαγγελία Τρίγκα.
Παρακαλούνται να προσέλθουν όλες οι Αρχές της πόλης, Σχολεία, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανώσεις, Σύλλογοι και Σωματεία με τις Σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.
Οι προσκαλεσμένοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, χάρη της τάξης.
Οι πρόσκοποι θα οριοθετήσουν τους χώρους και θέσεις στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» κατά την τελετή του αγιασμού και στο Λιμενοβραχίονα κατά την κατάδυση του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
  • Την 10:15  π.μ. ώρα , μπροστά στον χώρο του Ναού θα λάβουν θέσεις με τις υποδείξεις του Τελετάρχη, οι προσκαλούμενοι και οι αρχές της πόλης.
  • Την 11:15 π.μ. ώρα, θα γίνει η εκκίνηση της Πομπής για το λιμάνι, θα διέλθει  από τις οδούς Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Καλογεροπούλου, θα προπορεύονται τα Λάβαρα της Εκκλησίας, τα Εξαπτέρυγα και οι Ιερείς, θα ακολουθεί ο Δήμαρχος, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης και λοιπών Επισήμων, πλαισιούμενοι από τους Προσκόπους, μαθητές και το κοινό της πόλης.

Επιστροφή της πομπής από τις οδούς Καλογεροπούλου και Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Στο Λιμενοβραχίονα θα λάβουν θέση οι Ιερείς και οι Επίσημοι σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τελετάρχη.
Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.
Το Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.
Ο Λιμενικός Σταθμός Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την οριοθέτηση και επιτήρηση του χώρου στον λιμενοβραχίονα κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Ιδιαίτερα παρακαλείται το κοινό να ακολουθήσει την Πομπή με τάξη, κατά την μετάβαση στο Λιμάνι και επιστροφή  στην Εκκλησία για τον λαμπρό εορτασμό.

Κιάτο   23 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ