Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΕ : "Πνίγηκε ο σεβασμός στο κύρος των θεσμών και στη βούληση των αντιπροσώπων, στο βούρκο της υποκρισίας και της λασπολογίας"

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πνίγηκε ο σεβασμός στο κύρος των θεσμών και στη βούληση των αντιπροσώπων, στο βούρκο της υποκρισίας και της λασπολογίας. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας τραυματίστηκε βάναυσα. Οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων και ο καθένας έμπορος αγνοήθηκαν στο βωμό του συμφέροντος και της ιδιοτέλειας.
Ζήσαμε τρεις μήνες λασπολογίας στον υπερθετικό βαθμό. Στην αρχή για κατασπατάληση χρήματος. Είχε στηθεί ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων, μέχρι και εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν τάχα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις από το νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο.
Όταν αυτές οι ύβρεις ακυρώθηκαν εκ των πραγμάτων και κατέστησαν κιόλας επικίνδυνες για τους συκοφάντες, οι οποίοι φοβήθηκαν τη δικαστική τους δίωξη, το γύρισαν σε ηθικολογίες. Όμως τόσο στο Συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου στην Πάτρα, όσο και σ’ αυτό της 7ης και 8ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι, αποδείχθηκε ότι:
1. Από το Ταμείο της Ομοσπονδίας δεν λείπει και δεν έλειψε ποτέ ούτε ένα Ευρώ.
2. Η διαχείριση των προγραμμάτων γίνονταν με άψογο τρόπο και μάλιστα έτσι, ώστε μεγιστοποιούταν το όφελος για την Ομοσπονδία.
3. Όλες οι ενέργειες γίνονταν κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων των μελών των αρμόδιων οργάνων, τόσο οι οικονομικής, όσο και οι διοικητικής φύσεως.
4. Ποτέ δεν είχε ο Πρόεδρος ή άλλο μέλος της Διοίκησης οικονομικές δοσοληψίες, ούτε είχε υπογράψει κάποια σύμβαση με την Ομοσπονδία.
5. Όλα τα πρόσωπα που είχαν οποιασδήποτε μορφής συμβατική σχέση με την Ομοσπονδία, αυτό είχε γίνει με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων, που είχαν εγκρίνει ακόμα και οι συκοφάντες και είχαν προσυπογράψει και βέβαια ήταν όλες απολύτως νόμιμες.
Η συνεδρίαση του ΔΣ του Μεσολογγίου ήταν ένα καλά στημένο σκηνικό για να συντελεστεί το προαποφασισμένο έγκλημα κατά της δημοκρατικότητας.
Όλες οι παραπάνω αποδείξεις που κατέρριπταν πασίδηλα τις χαλκευμένες συκοφαντίες, δεν είχαν πλέον καμία σημασία, καθώς η ανίερη πλειοψηφία είχε στηθεί.
Έτσι όταν κλήθηκε από τους υπογράφοντες το Συμβούλιο να προσφύγει στο ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας, στη Γενική Συνέλευση, για να λάβει πλήρη γνώση ο κάθε αντιπρόσωπος και να έχει η Συνέλευση το δικαίωμα να αποφασίσει, δεν έγινε δεκτό.
Όταν ζητήθηκε να λάβει γνώση το σώμα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της ΕΣΕΕ που ο Πρόεδρος είχε ζητήσει να έρθουν στην Ομοσπονδία για να εξετάσουν όλη τη διαδικασία διαχείρισης των προγραμμάτων, δεν έγινε δεκτό.
Όταν ζητήθηκε να προσληφθεί ορκωτός λογιστής για να κάνει το ίδιο, απορρίφθηκε επίσης.
Γιατί ο σκοπός είχε επιτευχθεί. Το μόνο που ενδιέφερε ήταν η κατάλυση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης και μάλιστα με τη μόλις τριών μηνών εντολή με συντριπτική απόλυτη πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης. Και η ευκαιριακή ανόσια συμμαχία γι’ αυτό τον σκοπό είχε φτιαχτεί.
Έτσι εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος με μόλις 8 ψήφους από τα 17 μέλη του ΔΣ. Μάλιστα από αυτές τις 8 ψήφους, οι 6 ήταν της μειοψηφίας και όχι της παράταξης που οι συνάδελφοι είχαν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους να διοικήσει.
Η κατάλυση της νομιμότητας, η Διοίκηση που βασίζεται στα ψέματα και τις συκοφαντίες, η αγνόηση της βούλησης των αντιπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων μελών, ρίχνει την Ομοσπονδία σε ένα Μεσαίωνα αντιδημοκρατικότητας, καιροσκοπισμού, εσωστρέφειας, ψεύδους και διάσπασης.
Οι υγιείς δυνάμεις της Ομοσπονδίας δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μαζί με την πλειοψηφία των αντιπροσώπων θα δώσουμε τον αγώνα να ξαναγίνει η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ ο ενεργός εκφραστής των θέσεων του μικρομεσαίου εμπόρου και επιχειρηματία της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Θα βάλουμε πάλι στο δρόμο της νομιμότητας, της ειλικρίνειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς το θεσμικό όργανο που έχει τόσα χρόνια βοηθήσει ουσιαστικά τους Συλλόγους και τους συναδέλφους.
Θα επαναφέρουμε την ενότητα, την τάξη, τη δημοκρατία, το σεβασμό στην κρίση των πολλών, τη διαφάνεια και την εργατικότητα.
Θα ενώσουμε σε σταθερές βάσεις όλους τους συναδέλφους.
9 Μαρτίου 2015
ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΓΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΪΒΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ