Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια πραγματικά μνημειώδη τοποθέτησή της.: Αναλαμβάνω τη θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας «παρούσα»

"Τιμώ και θα τιμώ πάντα τον πρωθυπουργό. Θεωρώ θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να μην προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας παρούσα", δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια πραγματικά μνημειώδη τοποθέτησή της.

Δείτε (ΕΔΩ) το βίντεο με την ομιλία 

"Δηλώνω παρούσα, έτσι είμαι πιο χρήσιμη στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό, στην Ευρώπη και στις επόμενες γενιές", πρόσθεσε.
"Ο ελληνικός λαός είπε γενναίο και περήφανο, ιστορικό όχι στα μνημόνια της υποτέλειας, στα τελεσίγραφα, σε νέα μέτρα εξαθλίωσης. Αυτό το όχι οι δανειστές επιμένουν να το μετατρέψουν σε ναι", επισήμανε.
"Ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Όλοι και όλοι κρινόμαστε από τη στάση και τις αποφάσεις μας. Η κυβέρνηση δίνει μία άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας. Η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους λαούς της. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση, ενεργούν δόλια, ενώ γνώριζαν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο".
Και υπογράμμισε: "Ποτέ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω και να νομιμοποιήσω τη συμφωνία".
Έστρεψε τα πυρά της εναντίον της Γερμανίας λέγοντας ότι "συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μια πολιτική που συνιστά έγκλημα". 
"Η περιαγωγή του λαού και της κυβέρνησης σε συνθήκες ασφυξίας και απειλής βίαιης χρεοκοπίας συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των συνθηκών προστασίας των δικαιωμάτων", τόνισε.
"Αυτό το όχι του λαού υπερβαίνει όλους. Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την εκβιάζουν, δεν την εκπροσωπούν", τόνισε.
"Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τη στάση και τις αποφάσεις μας, από τα ναι και τα όχι μας", είπε.
"Ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου που επιβλήθηκε στην κοινωνία με πρόσχημα το χρέος, ένα χρέος μη βιώσιμο, που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με συμβάσεις διαπλοκής".