Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ που αψυχολόγητα είχε προσαχθεί για παράνομη εκπομπή της ERTopen

Ελεύθεροι αφέθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».
Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και οι υπόλοιποι συλληφθέντες της ΕΡΤ Open, ζήτησε νωρίτερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που πήγε έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης, όπου κρατούνται, μαζί με τη Ραχήλ Μακρή. 
«Η ERTopen λειτουργεί εδώ και δυόμισι χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTopen έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη», είπε ο κ. Λαφαζάνης.
Συμπαράσταση στο συλληφθέντα πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ έσπευσε να δώσει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος που φωτογραφήθηκε, μάλιστα, μαζί του παράθυρο του αστυνομικού τμήματος.
Συλλήψεις για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της EΡΤ Open
Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Δημήτρης Κούνης, συνελήφθησαν για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της EΡΤ Open από τη συχνότητα 106,7, το οποίο εξέπεμπε χωρίς άδεια.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι και οι δύο συνδικαλιστές ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Τμήμα ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. 
Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει: «Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN. Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN».
«Γίνεται μάχη κατά των εργαζομένων», λέει η Κωνσταντοπούλου
Την είδηση σχολίασε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «Οι αρμόδιες αρχές αντί να στρέφονται κατά αυτής της μιντιακής διαπλοκής, ξεκίνησαν την η μάχη κατά των εργαζομένων, κατά της ErtOpen και κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ».
Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «άσχημη σύμπτωση» τη σύλληψη των στελεχών της ErtOpen την ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Την είδηση twittaρε και η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με την οποία έχουν ήδη κατασχεθεί τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ Open.
«Ζήτω η χούντα» σχολιάζει η ίδια.