Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρίγκιπας Βάτραχος

Μια πριγκίπισσα παίζει με το χρυσό της τόπι, όταν αυτό της πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι. Η πριγκίπισσα αρχίζει να κλαίει, όμως ένας βάτραχος της υπόσχεται να της το φέρει αν η πριγκίπισσα τον αφήσει να φάει από το πιάτο της και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της.
Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος
 Η πριγκίπισσα το υπόσχεται, μα όταν ο βάτραχος βουτάει και της φέρνει το τόπι, αυτή φεύγει τρέχοντας. Όταν η πριγκίπισσα τρώει με την οικογένεια της, η πόρτα χτυπάει μια φορά και ακούγεται η φωνή του βατράχου. Η πριγκίπισσα κάνει πως δεν ακούει και αυτό επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Στην τρίτη φορά, ο βασιλιάς της λέει να ανοίξει. Ο βάτραχος της υπενθυμίζει την συμφωνία και εκείνη υποχωρεί και τον αφήνει να φάει από το πιάτο της. Ο βάτραχος ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα βάζει τα κλάματα, γιατί την φοβίζει το κρύο δέρμα του βατράχου. Ο βασιλιάς της λέει ότι είναι μεγάλο κακό να πατάει τις συμφωνίες και ότι πρέπει να κάνει ό,τι υποσχέθηκε. Η πριγκίπισσα προσπαθεί να κλειδώσει τον βάτραχο έξω από το δωμάτιο της, μα ούτε αυτό πετυχαίνει. Ξαπλώνει και τον ανεβάζει στο κρεβάτι της. Ο βάτραχος 3 φορές ζητάει από την πριγκίπισσα να τον φέρει πιο κοντά της. Τις 2 πρώτες φορές, η πριγκίπισσα υπακούει. Στην 3, όμως, χάνει την υπομονή της και τον πετάει στον τοίχο...

** Η ιστορία Ο Πρίγκιπας Βάτραχος ή ο Σιδερένιος Χανς (γερμ. Der Froschkönig oder der Eiserne Heinrich ) είναι γερμανικής προέλευσης παραμύθι, και είναι η πρώτη ιστορία στην συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ "Kinder-und Hausmärchen".