Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«La Nonna» : Από την θεατρική σκηνή Σοφίας Σπούλου του Πολιτιστικού συλλόγου «Σαν Παραμύθι»

La Nonna του Ρ. Κόσσα, σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου. Για όσους δεν το είδατε, οι  τελευταίες παραστάσεις στο Κιάτο Σάββατο 5/12 στις 7 το απόγευμα και Κυριακή 6/12 στις 9 το βράδυ όπου έχουμε και επίσημη πρώτη για το Φεστιβάλ θεάτρου με πρωτοβουλία της Μηκώνης.


                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
La Nonna
Η θεατρική σκηνή Σοφίας Σπούλου του Πολιτιστικού συλλόγου «Σαν Παραμύθι» επαναλαμβάνει την επιτυχημένη θεατρική  καλοκαιρινή  παράσταση «La Nonna» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ρ. Κόσσα και σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κιάτου, στις 22 - 29 /11 & 5 – 6 /12
Μια μαύρη κωμωδία, για μια βουλιμική εκατοντάχρονη γιαγιά, που κατασπαράζει καθημερινά το φαγητό της οικογένειας δημιουργώντας τους την επιθυμία να την εξαφανίσουν. Η Νonna καταφέρνει τελικά να επιβιώσει και να μας προσφέρει τροφή για σκέψη. Ένα έργο γεμάτο κωμικά στοιχεία και συνεχείς ανατροπές που μας δίνει την ευκαιρία μέσα από το γέλιο και τη συγκίνηση να αναρωτηθούμε για τον τρόπο που διαλέγουμε να απαλλαγούμε από αυτά που μας δυσκολεύουν.
To έργο γράφτηκε από τον Αργεντινό θεατρικό συγγραφέα Ρ. Κόσσα σε μία δύσκολη οικονομική και πολιτική περίοδο (1977) για τη χώρα του κι έκανε τη Nonna σύμβολο της κάθε εξουσίας.
Τους ρόλους ερμηνεύουν κατά σειρά εμφάνισης:
Μαρία: Μαρία Γεωργιάδη
Αννιούλα: Σουλτάνα Τσαντήλα
Τσίτσο: Αρης Σταύρου
Νόνα: Στέφανος Ρίσκας
Μάρτα: Γιολάντα ΤΣιγκιλάρα
Καρμέλο: Πάνος Δημάκης
Φραντσέσκο: Γιάννης Γεωργόπουλος

Αίθουσα θεάτρου, Δημαρχείο δήμου Σικυωνίων, Κιάτο
Καλογεροπούλου 8, Πλατεία Ελευθερίας
Είσοδος 6 €
(για την ενίσχυση του συλλόγου)
Ώρες παραστάσεων:
22 / 11 και 29 /11 στις 9 μ.μ.
5  / 12 στις 7 μ.μ.
6  / 12 στις 9 μ.μ.