Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κυριακή 24 Γεναρη : "Ο Φονιάς", του Μήτσου Ευθυμιάδη,στο Φεστιβάλ Θεάτρου της ΜΗΚΩΝΗ

Ο ΦΟΝΙΑΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

 Η Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ‘’Απόλλων’’  στα πλαίσια του φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώνει η ΜΗΚΩΝΗ, θα παρουσιάσει την πολυβραβευμένη παράσταση ‘’Ο ΦΟΝΙΑΣ’’ του Μήτσου Ευθυμιάδη.
 
Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της “καθώς πρέπει” κοινωνίας. Δια μέσου των ηρώων του ο Ευθυμιάδης αποκαλύπτει αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, υπενθυμίζοντάς μας αξίες όπως η αξιοπρέπεια και το ήθος. Μέσα από έναν ωμό ρεαλισμό, σκληρής γλώσσας και άμεσου λόγου, ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα της σύνθεσης των χαρακτήρων του έργου. Έργο με αστυνομική ατμόσφαιρα, που καταδεικνύει την απουσία της πολιτείας - κοινωνικά και πολιτικά - εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Στο σαλόνι ενός μικροαστικού σπιτιού οι ήρωες αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα ενός παρελθόντος που θα οδηγήσει στη σύγκρουση. Τέσσερα πρόσωπα που γίνονται πότε θύματα και πότε θύτες. Η αποκάλυψη της αλήθειας ίσως δεν φέρει την λύτρωση, αφού ο κύκλος των ενοχών και της προδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχαν φανταστεί οι ήρωες.
Πρόκειται για ένα παράλογο - λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά σε όλους ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γωγώ Ξανθάκη                                     
Πρωτότυπη μουσική: Τάκης Τζεβελέκος
Κοστούμια: Νότα Στεφανοπούλου                      
Φώτα-ήχος: Γιάννης Καντούνης
Αφίσα-φωτογραφία: Βασίλης Κωνσταντινίδης                  
Φροντιστές: Saimon & Selan  Sing
Διανομή ρόλων:
Μαρία: Πολυξένη Ορκοπούλου - Ξανθάκη
Σάββας: Ηλίας Λέκκας
Γιάννης: Τάκης Τζεβελέκος
Ταρζάν: Αλέκος Ξανθάκης

Το έργο  συμμετείχε στο 5ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ιεράπετρα και  βραβεύθηκε με:
Βραβείο 1ης καλύτερης παράστασης | Βραβείο 1ου ανδρικού ρόλου | Βραβείο 1ου γυναικείου ρόλου

Κυριακή 24 / 01 / 2016  στις 7:30 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Κιάτου |  Δημαρχείο Δ. Σικυωνίων, Καλογεροπούλου 8, Πλ. Ελευθερίας, Κιάτο
Είσοδος: 3 €