Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μπαράζ επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Μπαράζ επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πιθανολογούνται ακόμη περισσότεροι θάνατοι, από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωΐ στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Mεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών από τις εκρήξεις. Πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.
Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
Φόβους για μπαράζ με πολλαπλούς στόχους εκφράζουν δημοσιογραφικές πηγές, μεταδίδοντας ότι ακολούθησε έκρηξη και σε σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, στο κέντρο των Βρυξελλών, κοντά σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας. Επίσης η εταιρεία διαχείρισης του μετρό STIB ανακοίνωσε στο Twitter και αυτή ότι κλείνει το μετρό στην πρωτεύουσα.
Το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν προς το αεροδρόμιο, να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς και να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στις δημόσιες αρχές που επιχειρούν να βοηθήσουν.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ