Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΚΚΕ :Ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά με τα σκουπίδια στη Πελοπόννησο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μεθοδευμένο αδιέξοδο με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο, φαίνεται να ολοκληρώνεται με την υπογραφή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ.
Με αποφάσεις των αρμοδίων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εσωτερικών και ΥΠΕΚΑ, δίνεται το πράσινο φως για την υπογραφή της ΣΔΙΤ, που σημαίνει εγγυημένη κερδοφορία για την εταιρεία, και βαριές συνέπειες στο περιβάλλον στην υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα, και τα στηρίγματά τους σε Δήμους και Περιφέρεια, οδήγησαν το πρόβλημα  της διαχείρισης των απορριμμάτων σε  μεθοδευμένο αδιέξοδο, για να αναγκάσουν  τα λαϊκά στρώματα  της Πελοποννήσου να αποδεχτούν τέτοιες εγκληματικές επιλογές. 
Οι αντιπαραθέσεις που παρακολουθούμε μεταξύ Περιφέρειας και Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμων, οι συμμαχίες που διαμορφώνονται κάθε φορά, που θυμίζουν κινούμενη άμμο, έχουν να κάνουν με το ποιος (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) και σε ποιον εργολάβο, θα παραδώσουν την διαχείριση των απορριμμάτων. 
Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα, για αυτό σκοτώνονται, για το ποιος θα διαχειριστεί τα εκατομμύρια ευρώ και της ΣΔΙΤ και της ενδιάμεσης  διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό, από  Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμους που διαγκωνίζονται ποιος θα προωθήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που σημαίνει, παραπέρα αφαίμαξη του λεηλατημένου λαϊκού εισοδήματος, πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων στο κλάδο, παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Διέξοδος υπάρχει και είναι  η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιπλέων επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. 
Ο φορέας αυτός  θα έχει μόνιμους εργαζόμενους με δικαιώματα, θα κατέχει τις υποδομές και τα εφόδια σε όλες τις φάσεις της διαχείρισης (διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, υγειονομική ταφή υπολείμματος), θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιεί την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους  διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σεβασμός στο περιβάλλον.
  Μόνο τότε το χρυσάφι που λέγετε σκουπίδια δεν θα πηγαίνει για την μεγιστοποίηση του κέρδους των καπιταλιστών αλλά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οκτώβρης  2016 
Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ