Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Νέα διάκριση για τον Γιάννη Σμαραγδή!

Η προσφορά του Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή στον κινηματογράφο τιμάται με τη μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του από διεθνείς φορείς και επιστημονικά ινστιτούτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ιταλία. 
Ο Γιάννης Σμαραγδής αποτελεί πλέον τιμητικό μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία των G. Sciacca, όπου μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Η τελετή βραβεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται κάθε χρόνο το Νοέμβριο στο Βατικανό.
 To 2008 ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε διακριθεί από τον ανωτέρω θεσμικό φορέα λαμβάνοντας το Διεθνές Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία “El Greco”. Το Δελτίο Τύπου της Γραμματείας των G. Sciacca αναφέρει: “Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του Έλληνα Σκηνοθέτη στην Επιτροπή Προεδρίας.
Τιμά με την χαρισματική προσωπικότητά του την πατρίδα του, αλλά και την τέχνη του Κινηματογράφου. Του ευχόμαστε καλή πλεύση στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς των Βραβείων”.
 Επίσης πριν από ένα μήνα διορίστηκε ομόφωνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (Istituto di Studi Giuridici Economici e Sociali Internazionali I.S.G.E.S.I.) με έδρα τη Ρώμη που περικλείει όλες τις επιστήμες και τις τέχνες, Υπεύθυνος Κινηματογράφου και Θεάτρου και επικεφαλής όλων των επιστημονικών μελετών του τμήματος.