Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ

     
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω κινητοποιήθηκε αποφασιστικά για το πρόβλημα 47χρονου αυτοαπασχολούμενου καρκινοπαθή, που δεν είχε σφραγίσει το βιβλιάριό του λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.
Κάνανε παρέμβαση στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΕ, αξιοποίησαν και την εγκύκλιο που σας επισυνάπτουμε (Υ4α/ΟΙΚ.70456/ 25.07.2013) και κατόρθωσαν έτσι την απρόσκοπτη θεραπεία του συναδέλφου, ο οποίος έκανε την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία του.
Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Υπολογίζεται ότι 350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, και οι οικογένειές τους (τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι) δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί και με τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα.
Γι’ αυτό πρέπει να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ, να παλέψουν μαζί με το ταξικό - εργατικό κίνημα και να αποκρούσουμε τη βάρβαρη επίθεση που μετατρέπει το δημόσιο αγαθό της υγείας και της πρόνοιας σε ακριβή υπηρεσία για λίγους.
Είναι καθήκον κάθε γραμματείας να πάρει άμεσα μέτρα, μέσα από τις επιτροπές αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις λαϊκές επιτροπές κάθε γειτονιάς για να αποσπάσουμε ακόμα και τις ελάχιστες ανάσες ανακούφισης για τους ανασφάλιστους.
ΠΑΣΕΒΕ - Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ