Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κλειστά την Κυριακή 3 Νοέμβρη τα καταστήματα του Κιάτου

                         ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ  «Ο ΕΡΜΗΣ»
                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης, δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων.
Αντίθετα θα προσθέσει μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος στους ήδη επιβαρυμένους από την εξοντωτική φορολογία προϋπολογισμούς των επιτηδευματιών.
Οι κινήσεις αυτές εξυπηρετούν τις μονοπωλιακές τακτικές των πολυεθνικών επιχειρήσεων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές.
Η μικρομεσαία επιχείρηση θα οδηγηθεί σε κλείσιμο αδυνατώντας να καλύψει το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος.
Σύμφωνα με τις μελέτες του Ι.Ν.Ε.Μ.Υ το μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί από 25% έως 30% και το λειτουργικό κόστος συμπεριλαμβανομένων και φόρων θα διογκωθεί μεσοσταθμικά από 60% έως 65%.
Ταυτόχρονα τα ήδη αυξημένα ποσοστά ανεργίας, θα εκτιναχθούν, καθώς το εμπόριο αποτελεί τον κύριο πυλώνα απασχόλησης της Ελληνικής Οικονομίας.
Άλλωστε είναι ευρύτατα γνωστό, ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις προσφέρουν θέσεις με πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με τα Μεγάλα Εμπορικά που απασχολούν προσωπικό με μερική απασχόληση.

Επιπρόσθετα διακυβεύονται τα ήθη, τα έθιμα και ο θεσμός της οικογένειας, που μόνο τις Κυριακές μπορεί να τους αφιερωθεί χρόνος.
Ο Εμπορικός Σύλλογος σε τέτοιες περιπτώσεις απευθύνεται σε όλα τα Μέλη του για να έχει πλήρη εικόνα των προθέσεων τους, γι’ αυτό συνέταξε ερωτηματολόγιο το οποίο απαντήθηκε από τα Μέλη του Συλλόγου μας για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο ερωτηματολόγιο που απάντησαν τα Μέλη του Συλλόγου μας, στις 23-08-2013, τα αποτελέσματα που συλλέχτηκαν για το άνοιγμα τις Κυριακές ήταν καθολικά αρνητικά.
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου μετά τα παραπάνω και με την σύμφωνη γνώμη των Μελών της, προτείνει στα καταστήματα-Μέλη να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Εκ του Συλλόγου