Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου - Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου  του Εμπορικού Συλλόγου, Βασιλείου Παγώνη, με τον Λιμενάρχη Κιάτου Παναγιώτη Θελερίτη την Δευτέρα 21 Ιουλίου. 
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επέδωσε έγγραφο για θέματα που αφορούν τόσο το παρεμπόριο χερσαία ζώνη λιμένα Κιάτου, όσο και θέματα θαλάσσια επιχειρηματικότητα. 
Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ευθύμιος Βάρλας, Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου.
Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου απαίτησαν να γίνουν συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και των λιμενικών αρχών, ώστε να πάψει η παράνομη και έντονη πολλές φορές, δραστηριότητα παρεμπορίου στην περιοχή ευθύνης τους. 
Τόσο στην είσοδο του λιμένα και την περιοχή του ποταμού Ελισσώνα, όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης που βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένα φορτηγά που διακινούν παράνομα αγροτικά προϊόντα.
Δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι ο διάσπαρτος ελλιμενισμός των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου. 
Είναι ένα ιδιαίτερα αρνητικό φαινόμενο που παρατηρείται μπροστά από καταστήματα εστίασης υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Αλλά και στον χώρο που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πραγματοποιούν την βόλτα τους να διακινούνται αλιεύματα με αμφίβολες συνθήκες υγιεινής και να καταλαμβάνεται χώρος χωρίς σχετική άδεια.
Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου είναι η αναδιάταξη των θέσεων στο αλιευτικό καταφύγιο ώστε να επιτευχτεί αρμονικότητα, και σε αυτό το πλαίσιο και η μετακίνηση όλων των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών σε συγκεκριμένο χώρο στον προβλήτα.    
 Τέλος, μεταξύ  του Λιμενάρχη και των στελεχών του Εμπορικού Συλλόγου, έγινε μια συζήτηση στην οποία βρέθηκαν πολλά σημεία συμφωνίας και χαράχτηκαν οι βάσεις για μια αποτελεσματικότερη παρέμβαση σε ζητήματα δικαιοδοσίας του λιμεναρχείου. Αυτά είναι ιδιαίτερα τα θέματα παρεμπορίου, η εκκαθάριση του χώρου του λιμένα από μόνιμα εμπόδια και το φαινόμενο της μόνιμης στάθμευσης των φορτηγών μέσα σε αυτό. 
Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου ζήτησε την κατεύθυνση της δράσης της λιμενικής αρχής έτσι ώστε να συντελέσει στην περεταίρω ανάπτυξη της αλιείας και κυρίως του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής μας.  


Εκ του Συλλόγου  

   Κιάτο,23-7-14