Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αύριο ,Σάββατο 4 Οκτώβρη,η ανοικτή συγκέντρωση για το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εξέδωσε ψήφισμα κατά της πρόθεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου να  μετατρέψει το Ξυλόκαστρο σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και καλεί τους πολίτες και τους φορείς, του Δήμου ,σε ανοικτή συγκέντρωση - διαμαρτυρία το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 07:00 μ.μ.,στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου           
  ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«Πληροφορούμενοι την απάντηση του Υπουργού κ. Μανιάτη σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω :
Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος μας χωροθετόντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι αγροτουριστικός Δήμος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών του.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.»