Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση - φωτιά του Νίκου Γόντικα για τη βίλα "σκάνδαλο" στο Βασιλίτσι Κορώνης

Ερώτηση-φωτιά κατέθεσε ο Νίκος Γόντικας θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την υπόθεση της βίλας στο Βασιλίτσι και τις αυθαιρεσίες που έχουν εντοπιστεί.
Όπως σημειώνει ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πλαίσιο και της νέας προωθούμενης ΜΠΕ "...αποθρασυνόμενοι λοιπόν κάποιοι, από αυτήν την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης , θεωρούν ότι ζουν στο δικό τους βασίλειο".
Αναλυτικά ο Νίκος Γόντικας σημειώνει:
"Κ. Περιφερειάρχη
Διαστάσεις παίρνει η ασύδοτη δράση καπιταλιστών στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιούνται στον ποιοτικό τουρισμό, όπως αποκαλείτε τον τουρισμό για υψηλά βαλάντια.
Αποθρασυνόμενοι από την πολιτική των κυβερνήσεων και της E.E.  που υλοποιείτε και στηρίζετε στη Περιφέρεια και στους Δήμους αφού :
  • ·Διαθέτετε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές στη Πελοπόννησο για την καπιταλιστική ανάπτυξη στο τουρισμό ( λιμάνια για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια, μαρίνες, αεροδρόμια, …)
  • ·Χαρίζετε δεκάδες στρέμματα φιλέτων γης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ που ήταν δημοτικοί -κοινοτικοί – αγροτικοί ή επαρχιακοί δρόμοι που καταργήθηκαν και πέρασαν στην ιδιοκτησία κλειστών τουριστικών συγκροτημάτων .
  • ·Αδειοδοτείτε κλειστά  σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου με χιλιάδες πεντάστερα δωμάτια, εκατοντάδες επαύλεις, βίλες και καμπάνες με γκολφ, σπα, ...
Αποθρασυνόμενοι λοιπόν κάποιοι , από αυτήν την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης , θεωρούν ότι ζουν στο δικό τους βασίλειο.
Η βίλα του Ρωσοπόντιου Φιλάρετου Καλτσίδη
είναι κτισμένη σε έκταση
περίπου 40 στρεμμάτων
δίπλα στο χωριό Βασιλίτσι, κοντά στην Κορώνη. 
Χαρακτηριστική περίπτωση , σύμφωνα και με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των τοπικών και όχι μόνο μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι η επένδυση στο Βασιλίτσι – Κορώνη που με άδεια “πέργολας” κατασκευάστηκαν έργα “φαραωνικών” διαστάσεων  με τεράστιες μάντρες, ελικοδρόμια !!! ιδιωτικά λιμάνια !!!
Κάποιοι έλεγχοι που έγιναν από αρμόδιες υπηρεσίες το 2007, που είχε σκοτωθεί Σύριος εργάτης από την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας , φαίνεται ότι μόνο κάποια καθυστέρηση έφεραν στα έργα, αφού στο καπιταλισμό “νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη”.
Τα παραπάνω μαζί με τους ένοπλους φρουρούς της βίλας, και τα μαύρα τζιπ που κυκλοφορούν με φάρους στην Καλαμάτα, λες και είναι σερίφηδες, φαίνεται πως έχουν βάση και δικαιολογούν τα δημοσιεύματα και το κοινό αίσθημα που μιλάνε για “παρανομίες στο Βασιλίτσι με συγκάλυψη των αρχών. Αρκεί μόνο το τέχνασμα των αλλεπάλληλων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απαρτία για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που έδωσε το πράσινο φως για να φτιαχτεί ιδιωτικός  λιμενίσκος, παραβιάζοντας ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.
Και όλα αυτά  στο νομό καταγωγής του πρωθυπουργού  και δίπλα στο χωριό καταγωγής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:
  • Συμφωνείτε με την εν λόγω Μ.Π.Ε του επενδυτή;
  • Έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές για τα παραπάνω έργα;
  • Έχουν γίνει έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ποια τα πορίσματα ελέγχου;
  • Θα πάρετε μέτρα , ακόμα και για κατεδαφίσεις ώστε να μην επικρατεί η ασυδοσία και η αίσθηση του “όποιος τάχει πληρώνει και φτιάχνει ότι θέλει, όπου το θέλει” ή οι κατεδαφίσεις είναι μόνο για τα παραπήγματα των Ρομά;
  • Τι θα γίνει με τους ένοπλους και τους “σερίφηδες” στην περιοχή;
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας"