Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Δείτε ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν:"Όχι"

1. Αγλαΐα Κυρίτση (Επικρατείας)
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄Αθηνών)
3. Γιάνης Βαρουφάκης (Β΄Αθηνών)
4. Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθηνών)
5. Δημήτρης Στρατούλης (Β΄Αθηνών)
6. Κώστας Ησυχος (Β΄Αθηνών)
7. Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδος)
8. Κων/νος Ζαχαρίας (Αρκαδίας)
9. Ελένη Σωτηρίου (Αττικής)
10. Βασίλειος Χατζηλάμπρου (Αχαΐας)
11. Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας)
12. Αθανάσιος Σκούμας (Βοιωτίας)
13. Θωμάς Κώτσιας (Ευρυτανίας)
14. Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας)
15. Μιχαήλ Κριτσωτάκης (Ηρακλείου)
16. Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α΄Θεσσαλονίκης)
17. Ιωάννα Γαϊτάνη (Α΄Θεσσαλονίκης)
18. Ευαγγελία Αμμανατίδου (Β΄Θεσσαλονίκης)
19. Ηλίας Ιωαννίδης (Καβάλας)
20. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς)
21. Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας)
22. Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης)
23. Ευγενία Ουζουνίδου (Κοζάνης)
24. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης (Λασιθίου)
25. Ιωάννης Ζερδελής (Λέσβου)
26. Κωνσταντίνος Δελημήτρος (Μαγνησίας)
27. Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας)
28. Ελένη Ψαρέα (Μεσσηνίας)
29. Στάθης Λεουτσάκος (Α΄Πειραιώς)
30. Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄Πειραιώς)
31. Ζήσης Ζάννας (Πιερίας)
32. Βασίλειος Κυριακάκης (Φθιώτιδος)
"Παρών":
Βασιλική Κατριβάνου (Β΄Αθήνων)
Χρήστος Καραγιαννίδης (Δράμας)
Δημήτριος Μπαξεβανάκης (Ηλείας)
Νικόλας Μιχαλάκης (Καρδίτσης)
Ηρώ Διώτη (Λαρίσης)
Βασιλική Λέβα (Φθιώτιδας)
Απούσα ήταν η Αλ. Τσανάκα, βουλευτής Καβάλας.
Οι περισσότεροι βουλευτές που καταψήφισαν ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. 
Πρόκειται για τους:
Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είχε απομακρυνθεί από την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά δεν είχε διακόψει τους δεσμούς.
Στην Αριστερή Πλατφόρμα εντάσσονται και οι προερχόμενοι από την ΚΟΕ, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Βασίλειος Κυριακάκης. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιωάννα Γαϊτάνη, Ελένη Ψαρέα που προέρχονται από την ΔΕΑ.
"Όχι" ψήφισαν και οι δύο βουλευτές Βοιωτίας που είναι κοντά στον κ. Μανώλη Γλέζο και στους Ενεργούς Πολίτες, οι κ.κ Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.
Αποστάσεις πήραν και βουλευτές που ανήκουν στην προεδρική κίνηση των "53". Πρόκειται για τους Κώστα Ζαχαριά, Βασιλικη Κατριβάνου, Ηρώ Διώτη και Χρήστο Καραγιαννίδη.
Αποστάσεις πήραν επίσης και βουλευτές που δεν ανήκουν σε κάποια τάση (δεν υπάρχουν πλέον συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τάσεις) και μέχρι τώρα ήταν πιο κοντά στις επιλογές του πρωθυπουργού:
Συγκεκριμένα οι:
κ.κ. Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοΐλης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Νικόλας Μιχαλάκης, Δημήτριος Μπαξεβανάκης, Βασιλική Λέβα, Αλεξάνδρα Τσανάκα.
Η Ραχήλ Μακρή δεν εντάσσεται σε κάποια τάση.
Σχολιάζοντας τα "όχι", ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προέβη σε μια αινιγματική δήλωση:
"Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε ‘όχι', στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας, είναι σαφές, στηρίζουμε απολύτως. Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μιας κυβέρνησης που πρέπει να ακολουθήσει και θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή θα ακολουθήσουμε".
Ερωτηθείς τι θα κάνει αν του ζητηθεί παραίτηση, είπε ότι το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ότι εκείνος καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα και πως οποιαδήποτε στιγμή του ζητήσει την παραίτησή του, είναι στη διάθεσή του, "είναι σαφές αυτό". Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με τη θέληση του ελληνικού λαού, "τον στηρίζουμε όλοι".
Στο ερώτημα τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του κ. Τσίπρα και είχε απέναντι "έναν Λαφαζάνη", ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι θα συνέχιζε να κυβερνούσε και θα προσπαθούσε όσο το δυνατό να ασκήσει μια πολιτική συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο ερώτημα εάν θέλει εκλογές, τόνισε ότι "όχι δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε μια κυβέρνηση εκλεγμένη, δυνατή, που στηρίζεται από όλους μας".