Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Οργή για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Αποφυλακίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και οδηγήθηκε φρουρούμενος στο σπίτι του στον Ταύρο, καθώς θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέταξε την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, στον κατηγορούμενο επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του περιορισμού κατ'οίκον, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, και δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από πολιτικούς όσο και από απλούς πολίτες.
«Δολοφόνε» φώναζαν έξω από το σπίτι του οργισμένοι πολίτες, που βγήκαν στα μπαλκόνια για να τον αποδοκιμάσουν και να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους για την αποφυλάκισή του.
Η οικογένεια Φύσσα ανάρτησε στη σελίδα του Αθήνα 9,84, ενα video (ΕΔΩ) διάρκειας δύο λεπτών και εννέα δευτερολέπτων όπου υπάρχουν αποσπάσματα από την ομολογία Ρουπακιά για τη δολοφονία του 34χρονου παιδιού τους.
Ακούγεται, μεταξύ άλλων, η προκλητική φράση των Χρυσαυγιτών «ό,τι κινείται σφάζεται», ενώ φαίνεται ο ματωμένος σουγιάς του Ρουπακιά με τον οποίο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

ΛΑΕ: Σήμερα «δολοφονήθηκε» για μια ακόμη φορά ο Παύλος Φύσσας
«Για άλλη μια φορά και σε κοινωνικές συνθήκες εξαιρετικά κρίσιμες, το περί κοινού αίσθημα δικαίου δοκιμάζεται με την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος λειτούργησε για λογαριασμό της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης και της εξυπηρέτησης της φασιστικής δράσης της» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Σε μια εποχή κατά την οποία κάθε εγκληματική και φασιστική δράση πρέπει να απομονώνεται και να εξαλείφεται κοινωνικά, η επικίνδυνη ολιγωρία και η αναποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης, σε συνδυασμό τις σοβαρές ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσον αφορά στη διασφάλιση των όρων για την έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης, επέτρεψαν τελικά στον εκτελεστή της νεοναζιστικής οργάνωσης, έστω και με περιοριστικούς όρους, να αποφυλακιστεί».
Στην ίδια ανακοίνωση, η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει ότι σήμερα, στα «μάτια της οικογένειας Φύσσα και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών της χώρας» ο Παύλος «δολοφονήθηκε» για ακόμη μια φορά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αποφυλάκιση Ρουπακιά
"Η αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.
Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, σοβαρές ευθύνες έχουν τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της.
Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα.
Ο λαός και η νεολαία να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής."

ΠΑΣΟΚ: Αμείλικτα τα ερωτήματα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.
Με μια σειρά από «αμείλικτα ερωτήματα» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ την αποφυλάκιση «του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση Ρουπακιά»:
“ΓΙΑΤΙ σε μια δίκη που ξεκίνησε στις 15.2.2015 έχουν γίνει μέχρι σήμερα μόνο 42 συνεδριάσεις;
ΓΙΑΤΙ αφού ήδη από τον Οκτώβριο 2015 παραχωρήθηκε αίθουσα στο Εφετείο Αθήνας για να καταστεί εφικτή η καθημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου δεν έγινε χρήση αυτής;
ΓΙΑΤΙ το θέμα της αναπόφευκτης πλέον αποφυλάκισης του κατηγορουμένου «ανακαλύφθηκε» μόλις προ μηνός δια της άτυχης δήλωσης της Προέδρου του Αρείου Πάγου που επεχείρησε να καλύψει τις ευθύνες που ασφαλώς υπάρχουν, αποδίδοντάς την ανεπιτυχώς στην αποχή των δικηγόρων;
ΠΩΣ δικαιολογείται η ολιγωρία, η αδιαφορία και η αδυναμία θέσης προτεραιοτήτων από τους αρμοδίους σε τόσο σοβαρά θέματα που άπτονται στην συνείδηση των πολιτών της ίδιας της έννοιας της Δικαιοσύνης και της ασφάλειας δικαίου;”
“Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, “ ότι υποχρέωσή του είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και όχι οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της, που έκπληκτος ο ελληνικός λαός παρατηρεί από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Το Ποτάμι: Ο δολοφόνος του Φύσσα θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας
«Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα από σήμερα, επί κυβέρνησης της αριστεράς, θα κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας.
Το Ποτάμι έγκαιρα είχε επισημάνει αυτή την εξέλιξη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξέλιξη της δίκης οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Αλλά τίποτα δεν έγινε. Πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα.
Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όχι με τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική ή με παρεμβάσεις ακόμη και στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου», τονίζει το Ποτάμι.

«Ντροπή»
Την ντροπή του για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακία εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.
«Αισθάνομαι ντροπή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, δεν θέλω να πω δικαιολογίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συνέχισε: «Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλα τα επίπεδα, και στο νομοθετικό έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα. Η δίκη πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί τελεία και παύλα».