Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (ΚΙΑΤΟΥ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (ΚΙΑΤΟΥ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Πάτρας και το κάλεσμα του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη για συμμετοχή στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ από την Πάτρα έως την Αθήνα 3 με 10 Απρίλη, αναδεικνύοντας το οξύτατο πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ,  ζητώντας να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των Ανέργων.
Απέναντι  σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μας αγγίζει όλους, τσακίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και υπονομεύει το μέλλον της νεολαίας, των παιδιών μας, δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές και απαθείς.
Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο.  Την ίδια στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές, στην υγεία, την παιδεία, σε υπηρεσίες των δήμων, που τα κενά σε απαραίτητο προσωπικό είναι τεράστια, οι παροχές ελάχιστες και  ο λαός στερείται βασικών αγαθών και υπηρεσιών εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι, περιμένουν στην ουρά του ΟΑΕΔ, συνήθως προσδοκώντας μια θέση απασχόλησης σε ψευτο-προγράμματα ελεημοσύνης και φτώχειας, όπως π.χ. τα 5-μηνα, 8-μηνα στους Δήμους, που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες που υπάρχουν για επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών!
Είναι φανερό ότι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε κρατικές δομές, την Τοπική Διοίκηση, σε ζωτικές υπηρεσίες των Δήμων όπως είναι η  ύδρευση και η καθαριότητα, πάνε χέρι-χέρι με  την απαξίωση και διάλυση των υπηρεσιών, φτιάχνοντας έτσι το κατάλληλο υπόβαθρο για την παραπέρα  εμπορευματοποίηση και εκχώρησή τους σε ιδιώτες, φορτώνοντας όλο και μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη του Λαού. Είναι η ίδια πολιτική που συγχρόνως παράγει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους σε απόγνωση.
Ως εδώ και μη παρέκει!
Δεν είναι αυτή η ζωή που μας αξίζει! Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτό είναι το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας όλοι να εργάζονται και να απολαμβάνουν τα αγαθά της συλλογικής εργασίας, να ζουν  με αξιοπρέπεια, ολόκληρη  ζωή όχι μισή!!
Ο αγώνας των ανέργων είναι και δικός μας αγώνας.
Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο. Άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων, των ΔΕΥΑ, του τομέα καθαριότητας, των κοινωνικών δομών με απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα παρέχει επαρκείς ποιοτικές υπηρεσίες για την κάλυψη όλων των αναγκών του Λαού. Καμιά δημοτική υπηρεσία σε ιδιώτη, καμία παραχώρηση μέσω ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.
Το δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, είναι για μας αδιαπραγμάτευτο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία τους φορείς της πόλης μας και του νομού σε  ΜΑΖΙΚΗ  συμμετοχή στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ και τις κατά τόπους εκδηλώσεις.  
Να δώσουμε όλοι  βροντερό παρών καθώς περνά από τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές μας!

Να υποδεχθούμε και να στηρίξουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
όπως πραγματικά τους αξίζει!
Κιάτο  23 -3-2016
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ