Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα

Μπαράζ απεργιών ξεκινούν από σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να έχει ψηφιστεί πριν από την έκτακτη  συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα 9 Μαη. 

Το ΠΑΜΕ με μια πολύμορφη αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ξεδιπλώνει την απεργιακή του δράση  σε όλη την χώρα το τριήμερο από 6 έως και 8 Μάη . Για όλες τις μέρες έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 8 Μάη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα,στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. 
Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση αναμένεται να μετατραπεί σε ολοήμερη κινητοποίηση - βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και θα κλείσει με την συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
 Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λίνα Ψυχογιού και η Χορωδία του ΠΑΜΕ. 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 48ωρη γενική απεργία αντιδρώντας στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου. Χειρόφρενο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Απεργούν οι δημοσιογράφοι, η ΠΝΟ, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ - ΟΤΑ.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μάη 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών δεν θα περάσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΓΣΕΕ ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η ΓΣΕΕ διοργανώνει και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Χειρόφρενο» ανεβάζουν οι συγκοινωνίες σήμερα και αύριο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν σωματεία εργαζομένων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Συγκεκριμένα, η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από σήμερα έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών του ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται εδώ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο trainose.gr

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αγρότες: Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, απηύθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή αναφέρει ότι «συστήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ κλείνουν τα εμπορικά την Κυριακή 8 Μάη

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν ομόφωνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις, λαμβάνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση να εισαχθεί το πρωί του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Οι δύο οργανώσεις καλούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μάη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.