Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στο Δήμο Σικυωνίων

Δήμος Σικυωνίων
Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στο Δήμο Σικυωνίων
Ο Δήμος Σικυωνίων, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους του να επωφεληθούν δωρεάν εξετάσεων προληπτικής ιατρικής.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την αρωγή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτ. Ελλάδας. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν επτά βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, και συγκεκριμένα:
  • Καρδιογράφημα
  • Οξυμέτρηση
  • Σπιρομέτρηση
  • Μέτρηση Γλυκόζης
  • Μέτρηση Πίεσης
  • Μέτρηση Ολικής Χοληστερόλης/Τριγλυκεριδίων
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, το Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων και το Κέντρο Υγείας Γκούρας κατόπιν ραντεβού.
Στη συνέχεια οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο γενικός/αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι θέλει μία συμβουλευτική γνωμάτευση, αποστέλλονται μέσω του δικτύου της Vodafone, σε καρδιολόγους/πνευμονολόγους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι οποίοι  παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα με τον ίδιο τρόπο.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα παρέχει και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εξεταζομένου, μέσα από τον οποίο οι γενικοί/αγροτικοί παρακολουθούν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς. Στους ωφελούμενους πολίτες παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.
Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Σικυωνίων, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).