Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

"Ξέφυγε" ο Λεβέντης !!

«Έχει πει πολλά ο Φίλης, που άμα τα αθροίσουμε, θέλει «εκτέλεση» στον τοίχο. Εμένα άμα πει ένας βουλευτής μου μία τρέλα, θα τον πάρω τηλέφωνο και θα του πω να προσπαθήσει να το διορθώσει» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη και για το κίνημα «Παραιτηθείτε» ενώ για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη είπε πως «οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι είναι πάντα κατώτεροι των περιστάσεων.
"Ξέφυγε" ο Βασίλης Λεβέντης- Δηλώνει ότι ο Φίλης θέλει "εκτέλεση στον τοίχο"! Σε συνέντευξη που παραχώρησε Δεν εκπλήσσομαι από τους χειρισμούς που κάνει η Γεροβασίλη. Είναι σύνηθες οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι να είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Μιλώντας στον Αlpha 989 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στους Παραιτηθείτε:
«Είμαι λίγο επιφυλακτικός έναντι πρωτοβουλιών, δήθεν αυθορμήτων (για το #paraitithite). Αν όντως η κοινωνία είναι κουρασμένη, νομίζω μπορεί να πάει να κάτσει οκλαδόν στο Σύνταγμα και να πει «δεν φεύγω αν δεν φύγει η κυβέρνηση». Ο Όθωνας έδωσε Σύνταγμα στην Ελλάδα όταν είδε απέξω 200.000 κόσμου. Χρειάστηκε να μαζευτεί ο κόσμος εκεί.
Άμα πάμε στο Σύνταγμα μόνο για δύο ωρίτσες και φύγει μετά ο άλλος και πάει στις δουλειές του, σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Τσίπρα. Πρέπει να μη φύγουμε μέχρι να φύγει και να γίνει Οικουμενική. Θα μετείχα κι εγώ σε κάτι σοβαρό, αν είναι να πιέσουμε να έρθει μία Οικουμενική. Το #paraitithite και εκλογές είναι της Ν.Δ., το  #paraitithite και οικουμενική θα το στήριζα.
Να κάνουμε εκλογές… πάλι μία κυβέρνηση του Μητσοτάκη με 152 έδρες θα έρθει. Να διώξουμε τον Τσίπρα με 153 και να φέρουμε τον Μητσοτάκη με 152, ποιο το όφελος;», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων για τη σημερινή συγκέντρωση.
Αναφέρθηκε στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων λέγοντας: «Αν δούμε από τα γκάλοπ, από 35% που είχε ο Τσίπρας τον Σεπτέμβριο, έχει πάει στο 15%. Με αναγωγή πάει στο 20%. Ο Μητσοτάκης με 24% πάει στο 30% με την αναγωγή.
Ο Καμμένος έχει 2% και ο Τσίπρας 15% με αναγωγή πάνε στο 22% (από 17%). Μπορούν αυτοί να κυβερνούν; Το #paraitithite κατά βάση έχει δίκιο, όμως η επόμενη μέρα πώς θα είναι; Με οικουμενική; Εκλογές; Αποφεύγουν την οικουμενική γιατί χαλάμε σε δύο οικογένειες τα σχέδια εξουσίας. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Λένε στον Μητσοτάκη οι υπόλοιποι πως αν κάνει οικουμενική θα πάθει ό,τι ο Σαμαράς που έκανε οικουμενική το ’11 και πήρε 18%. Το σκληρό επιτελείο του Μητσοτάκη λέει να πάει ο άλλος να τα κάνει όλα στραβά και εμείς αντί για +5% να βγούμε στο +15%. Στον βωμό να γίνει κάποιος πρωθυπουργός κάποιοι δίνουν τα ρέστα τους. Πέντε «τρελοί» λένε στον Τσίπρα: «Εξήντα χρόνια κάναμε να ‘ρθούμε, τώρα θα δώσουμε στον Λεβέντη; Θα πάμε με τη Ν.Δ. να ξεφτιλιστούμε»; Κοιτάνε το συμφέρον της καρέκλας».
Για τα ενδεχόμενα σενάρια συνεργασιών, ο κος Λεβέντης είπε: «Στη Ν.Δ. κουμάντο κάνει ακόμα ο Σαμαράς που θέλει άνοιγμα προς το σημιτικό στρατόπεδο. Θεωρώ ότι ο Σημίτης ήταν μια προσωπικότητα αλλά ο λαός τον μισεί επειδή τον συνδέει με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.
Ο Θεοδωράκης είναι προς τη Ν.Δ. όμως θα διχαστεί και αυτός. Ο Βενιζέλος πάει με τη Ν.Δ. το θεωρώ πιθανό, όπως Γρηγοράκος, Λοβέρδος. Θα έχει πρόβλημα η Γεννηματά να πιάσει το 3% (αν φύγουν Βενιζέλος, Γρηγοράκος, Λοβέρδος).
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει νόμο που συμφέρει εμάς. Καταργεί τελείως το μπόνους, μένει το 3%, κόβονται οι Επικρατείας. Αν καταργήσει το μπόνους πάνε σε απλή αναλογική. Τα μικρά κόμματα συμφωνούν. Το πρόβλημα είναι αν ΑΝΕΛ και Θεοδωράκης πιάνουν το 3%. Ο Καμμένος αν δει τα γκάλοπ θα κατέβει στο Επικρατείας.
Όση  άνοδο και να έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο τέλος θα πάρει από 2% και αυτή και ο Λαφαζάνης».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως θεωρεί «παρελθόν τον Α. Τσίπρα γιατί δεν μπορεί να δει πιο πέρα. Τον βλέπω να μιλά για ανάπτυξη και με τρομάζει. Είναι εκτός πραγματικότητας. Όταν εσύ σήμερα δεν έχεις να φας, δεν θα ρίξεις ευθύνες στον προηγούμενο πρωθυπουργό. Ξέρουμε όλοι ότι φταίνε όλοι, όμως ο εκάστοτε στην εξουσία τρώει την μπόρα».