Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας στηρίζει το συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στα "περιβολάκια" Κορίνθου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ  στα περιβολάκια Κορίνθου στις 6μμ.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
      Ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, στηρίζει την πρωτοβουλία για αγωνιστική διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Στις 17 Οκτωβρίου θα κατατεθεί μαχητικά , με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στη βουλή, σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. , η πρόταση νόμου που επεξεργάστηκαν τα σωματεία το καλοκαίρι,  με την οποία καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ είναι μάχη για την ίδια μας τη ζωή. Αφορά το μεροκάματό μας, το ωράριο, τις συνθήκες εργασίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη δική μας και των παιδιών μας.
Αφορά τους εργαζόμενους στα s/m Μαρινόπουλου που πρέπει να παλέψουν και να επιβάλουν την υπογραφή ΣΣΕ, με εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας, να μην περάσουν ατομικές συμβάσεις.
Αφορά τους εργαζόμενους στα s/m ΚΡΗΤΙΚΟΣ που δέχτηκαν μειώσεις μισθών και πήραν κουπόνια από την εργοδοσία για να ψωνίζουν από την εταιρεία.
Αφορά τους εργαζόμενους σε όλα τα s/m στο νομό που δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις, με 6ωρα και 4ωρα, με μισθό που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις πιο στοιχειώδης ανάγκες. Που έχουν απλήρωτες υπερωρίες και για αντάλλαγμα παίρνουν ρεπό που στην πλειοψηφία ούτε αυτά δίνονται.
Αφορά τους εργαζόμενους στα συσκευαστήρια που δουλεύουν 2-3 φορές την εβδομάδα και περιμένουν πότε και αν θα ξανακάνουν μεροκάματο.
Αφορά τους άνεργους, καθώς το επίδομα ανεργίας καθορίζεται με βάση τον κατώτερο μισθό. Ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση θέλει να τους στείλει σαν τζάμπα εργατικό δυναμικό στις εταιρείες, μετατρέποντας το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.
Επιπρόσθετα η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση των έμμεσων φόρων η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία που χρυσοπληρώνονται από όλους εμάς ως τα ακριβότερα ¨εμπορεύματα¨ , είναι παράγοντες που μειώνουν και άλλο το λαϊκό εισόδημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά απαίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων και με τη βοήθεια της «επιτροπής των σοφών» ετοιμάζει μεγαλύτερη επίθεση με νέα μείωση μισθών ,κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση μαζικών απολύσεων, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε αυτές τις συνθήκες μπαίνει σε εμάς τους εργαζόμενους, ως επείγον καθήκον η ετοιμότητα, η μεγαλύτερη συσπείρωση και ένταξη των συναδέλφων στο  σωματείο.
Το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία δεν είναι ανίκητοι, φαίνονται ανίκητοι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δοκιμάσει την τεράστια δύναμη μας…
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας, μαζί με περισσότερα από 400 σωματεία που υπέγραψαν το κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, για αγωνιστική διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), παλεύουμε:
  • Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Επαναφορά όλων των οικογενειακών, κλαδικών και άλλων επιδομάτων.
  • Κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά.
  • Αποκατάσταση των δώρων και των επιδομάτων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  • Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                                                              Η γραμματέας
Φρόσω Τσαρμπού                                                        Ρεγγίνα Αντωνέλλου